2019. július 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Második idei mérkőzését is elbukta a Sepsi OSK

a labdarúgó 1. ligában: hiába buzdította csaknem 5000 néző a hazaiakat a szentgyörgyi stadionban a Dinamo elleni összecsapáson, szombaton, a vendégek nyertek 1-0-ra.

A meccs első helyzete ugyan Ibrahima Tandia félpályás szólója után alakult ki, amelynek végén a Sepsi házi gólkirálya éles szögből a kapu fölé lőtt, de az első félidőben inkább a Dinamo kezdeményezett, számolt be az NSO. A bukarestiek többnyire már a középpályán megállították a hazai támadásokat, a Sepsinél viszont a védősor végezte a munka nehezét a beadások elhárításával, ezt azonban olyan sikeresen tette, hogy a Dinamo csak távolról jutott lövéshez. Ezek közül pedig csupán Ricardo Grigore kísérlete volt pontos, ekkor Niczuly Roland vetődve kiütötte a jobb alsó sarokra tartó labdát.

A második félidő elején viszont hibázott a szentgyörgyi védelem, Igor Jovanovic feldöntötte a tizenhatosra beforduló Simon Zenkét, a büntetőből pedig Dan Nistor vezetéshez juttatta a vendégeket. Ezzel meg is fordult a meccs képe, innen kezdve a Sepsi szorította be a Dinamót, de a fővárosiak hat sárga lap árán sikeresen széttördelték a hazai támadásokat. Csupán két veszélyes lövése volt a székelyföldi csapatnak, Daisuke Sato akcióból, Tandia pedig szabadrúgásból találta el – egyaránt mintegy 17 méterről – a keresztlécet.


Eredményjelző

Az 1. ligás labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában: Bukaresti Dinamo – Jászvásári CSM Politehnica 3-0; 23. forduló: Gyurgyevói Astra – Konstancai Viitorul 3-0, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Bukaresti Dinamo 0-1, Dunărea Călăraşi – Concordia Chiajna 2-1.