2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mark Webber meghosszabbította szerződését. Az ausztrál Forma–1-es pilóta, aki a hétvégén megnyerte a Brit Nagydíjat, véget vetett a találgatásoknak, és tudatta: a következő szezonban is a Red Bull istálló versenyzője lesz.

• Mark Webber meghosszabbította szerződését. Az ausztrál Forma–1-es pilóta, aki a hétvégén megnyerte a Brit Nagydíjat, véget vetett a találgatásoknak, és tudatta: a következő szezonban is a Red Bull istálló versenyzője lesz. Korábban Webbert Felipe Massa lehetséges utódjának tekintették a Ferrarinál. A versenyző jelenleg a világbajnoki pontverseny második helyén áll, Fernando Alonso mögött.

• Három évvel meghosszabbította szerződését Cristian Chivu az Internazionale Milanóval. Chivu 2007-ben érkezett az AS Romától, és sokáig kérdőjeles volt, hogy – mivel idén lejár az egyezménye – marad-e a milánóiaknál. Több csapattal is hírbe hozták, a román futballista azonban most véget vetett a találgatásoknak: a klub saját televíziós műsorában bejelentette, hogy három további évet tölt a kék-feketéknél.

• Egy hónapos kényszerpihenőt kell hogy tartson Stefan Radu. A Lazio Roma román futballistája a nyári szünet utáni első két edzésen fájdalmat érzett jobb térdében, s miután a csapat orvosa megvizsgálta, eldőlt, hogy műteni kell.

• Két játékost még igazolna a Kolozsvári CFR labdarúgóklub, a csapat edzője, Ioan Andone szerint ugyanis egy hátvédre és egy támadóra mindenképpen szüksége van még az együttesnek. A bajnokcsapat megpróbálta megszerezni a venezuelai csatárt, Mario Rondont, aki jött is volna Kolozsvárra, azonban klubja 4 millió eurót kért érte, amit a Gépész utcaiak nem voltak hajlandók kifizetni.

• Bolgár futballistát igazolt a Kolozsvári U labdarúgócsapat. Plamen Krumov az előző évadban a Concordia Chiajna játékosa volt, 15 meccsen szerepelt és 2 gólt szerzett. A 27 éves labdarúgó egy évre kötelezte el magát az U-nál.

• Harmadik ligás klubtól vásárolt idegenlégióst a Rapid Bukarest labdarúgócsapat. A fővárosiak 75 ezer eurót fizetnek az Argeş megyei Girom Albotának egy hátvédért, Wallace da Silváért. A pénz a kiscsapatnak a mentőövet jelenti, ugyanis azt fontolgatták, hogy adósságaik miatt visszalépnek a bajnokságból. Így azonban törleszteni tudják tartozásaik egy részét, és a következő évadban is folytathatják szereplésüket.

• Az Aldor Magic Pizza Iaşi csapata nyerte az országos amatőr minifoci-bajnokságot. A Déván rendezett döntő turné fináléjában a bajnok büntetőpárbajban kerekedett felül a Temesvári MAV Glissando együttesén, az eredmény 4-2. A iaşi-i gárda sikere nem előzmény nélküli, az alakulat 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is megnyerte a bajnoki címet. Jövőre első alkalommal rendezik meg az Európai Bajnokok Ligáját minifociban. A rendezvényen a iaşi-i csapat képviseli majd Romániát.

• Elkészült a férfi kézilabda Nemzeti Liga programja. A nyitókör mérkőzéseit szeptember 15-én rendezik. A műsor a következő: Kolozsvár – Székelyudvarhely, Konstanca – Călăraşi, CSM Bukarest – Temesvár, Resicabánya – Suceava, Torda – Bákó, Tg. Jiu – Ploieşti.

• Mocsai Lajos szövetségi kapitány kijelölte a londoni olimpiára utazó magyar férfi kézilabda-válogatott keretét. Az olimpiai szabályok értelmében a szakvezető 14 – plusz egy tartalék – játékost vihet az ötkarikás játékokra, de sérülés esetén az olimpia rajtjáig, vagyis július 27-ig lehet változtatni. Ez azt jelenti, hogy akik most kihullottak a rostán, tovább készülnek a többiekkel, mert előfordulhat, hogy szükség lehet rájuk.

• Pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból egy A-szintes atléta. A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós tegnap elmondta, a sportoló szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során sztanozololt mutattak ki. A versenyző – akinek korábban volt hasonló esete – kérte a B-próba elvégzését, nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Molnár Zoltán csapatvezető bejelentette, hogy az atlétikai szövetség elnökének egyetértésével a MOB a sportolót nem nevezte a londoni olimpiára. Így 158-ra csökkent az ötkarikás játékokon induló magyarok létszáma.