2019. szeptember 20., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Fontos pontot szerzett az FCM Marosvásárhely szombaton a bajnokesélyes temesváriak ellen idegenben.

A kiesés elleni harcban fontos pontot szerzett az FCM Marosvásárhely szombaton a bajnokesélyes temesváriak ellen idegenben. Ioan Ovidiu Sabău legénysége, mint tervezte is, többnyire védekezett a találkozón a tréner volt csapata ellen, melyet ő a mezőny legerősebbjének tart.

A bánságiak azonban támadójátékban nemigen jeleskedtek, az öt védővel felálló vendégcsapat dolgát eléggé megkönnyítették lassú építkezésükkel. A játék nagyrészt a vásárhelyi térfélen zajlott, és a bánságiaknál volt legtöbbet a labda, de ezzel a házigazdák nem sokra mentek. Sőt, a komoly helyzetek tekintetében a nagyarányú hazai labdabirtoklás ellenére is egyensúly alakult ki, hiszen a kapufát eltaláló Rus, illetve Astafei révén, akit a hazai hálóőr csak sérülés árán tudott megállítani, akár még egy meglepetés-győzelemtől sem álltak messze a vásárhelyiek. Egy gól eldönthette volna a meccset, mert ugyan a túloldalon számbelileg több helyzetük volt a bánságiaknak, de Zăgrean szünet előtti fejesét, vagy Zicunak egy, vinklit kevéssel elkerülő lövését leszámítva nem voltak túl veszélyesek.

A temesváriaknak a húsvéti nyuszi szerepét bevállaló játékvezető a ráadáspercekben igen könnyen megadott egy büntetőt, így a bajnokság góllövőlistáját vezető Zicu hatalmas lehetőséghez jutott. Azonban gyengén helyezett lövésével csak a vásárhelyi kapuban amúgy is jól teljesítő Balaurut léptette elő főszereplővé, a fiatal vendégkapus hárított és pontot mentett csapatának.

FC Temesvár – FCM Marosvásárhely 0-0

FCM: Balauru – Vagner (69. Issa Ba), B. Fernandes, Cordoş, L. Munteanu, Szilágyi, Rus, Vasilache, Astafei, Răduţă (61. Ruiz), Didi (46. Zaharia).

Botladozó éllovasok

A 28. fordulóban a tabella dobogós pozícióiban tanyázó csapatok egyetlen gólt sem tudtak szerezni, így magukra húzták a kört záró bukaresti ősrangadót idegenben nyerő vörös kutyákat. Az élen álló mindhárom klub számára premier lenne a bajnoki cím megszerzése, és az éllovas trió láthatóan egyre nehezebben birkózik meg a nyomással a pontvadászat hajrájában. Az éllovas galaciak és az őket egy pont hátrányban üldöző temesváriak egyformán három forduló óta nyeretlenek, és ezúttal is lemásolták egymás gól nélküli döntetlenjeit. A bronzérmes helyen tanyázó FC Vaslui pedig 13 forduló óta először kapott ki, a moldvaiak pontszerző sorozatát a még címvédő CFR szakította meg. Ezzel a téblábolással a három éllovas magára húzta a Dinamót, amely hétfőn este idegen pályán, a 167 centis Torje fejes(!)góljával nyerte a Steaua ellen a bukaresti derbit, és már csak 7 pont hátrányban áll a 4. helyen.

A 28. forduló további eredményei: Sportul – Pandurii 2-1, Astra – Rapid 0-0, Victoria Brăneşti – U Kolozsvár 0-2, CFR Kolozsvár – FC Vaslui 1-0, Gloria Beszterce – Oţelul 0-0, Gaz Metan Medgyes – Unirea Urziceni 2-0, U Craiova – FC Brassó 1-2, Steaua – Dinamo 0-1.

A 29. forduló (tegnap esti lapzártánk után) már kezdetét is vette a Rapid – Sportul találkozóval. A mai mérkőzések: FCM Marosvásárhely – Astra (13 óra, GSP TV), Unirea Urziceni – CFR Kolozsvár (15 óra, GSP TV), FC Brassó – Victoria Brăneşti (17 óra, GSP TV), FC Vaslui – U Craiova (19 óra, DigiSport), U Kolozsvár – FC Temesvár (21 óra, DigiSport). Holnap játsszák: Dinamo – Gloria Beszterce (14 óra, Antena1), Oţelul – Gaz Metan Medgyes (16 óra, GSP TV), Pandurii – Steaua (20.30, DigiSport).