2019. április 22., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Most már biztos

Jövőre Budapestről rajtol az olasz országúti kerékpáros körverseny, a magyar fővárosban lesz a grande partenza (angolul Big Start).

A Giro d’Italia versenyigazgatója, az RCS Sport ügyvezetője, Mauro Vegni is részt vett a budapesti bejelentésen, amelyből kiderült, hogy a jövő májusi viadal első három szakaszát rendezik Magyarországon, majd Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. A szakaszok rajtját és útvonalát később jelölik ki, jelentette az Infostart.

Az olasz körverseny az utóbbi időben gyakran rendezett külföldi rajtot. Indult már Amszterdamból és Belfastból, tavaly pedig Jeruzsálemből. A befutó hagyományosan Rómában van.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a rendezvényen kiemelte, hogy a versenynek óriási imázs- és reklámértéke van. A Girót tavaly például 189 ország közvetítette, és a becslések szerint több tízezer ember megy majd miatta Magyarországra.

A verseny költségvetésére az előkészítéssel együtt 7,8 milliárd forintot biztosított a magyar kormány.

A Giro d’Italia a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye a francia Tour de France után. A spanyol körversennyel kiegészülve a Grand Tour része. A versenyt először 1909-ben rendezték meg.

Tavaly a verseny össztávja 3563 kilométer volt. A győztes brit Chris Froome a 21 szakaszt több mint 89 óra tekeréssel teljesítette – egy percnél is kevesebb idővel előzte meg a második Tom Dumoulint.

Az olasz országúti kerékpáros körverseny győztesének járó serleg a Kossuth téren, háttérben a magyar Országgyűlés épületével. Fotó: Cyclist

Kapcsolódó cikkek:

Itthon és Budapesten ünnepeltek a szovátaiak

2019-04-14 16:06:45 // Gligor Róbert László

Vidéken is színes programokkal ünnepelték a Maros megyeiek a magyar költészet napját.

Lehet jelentkezni a Só útjára

2019-03-31 15:51:10 // -

Április 13-án, szombaton a 12. alkalommal zajlik

Csép Éva Andrea: összefogásról is tanúskodtak a Maros megyeiek Mága Zoltán karitatív koncertjén

2019-03-25 15:17:57 // -

Közel 2300 eurót sikerült összegyűjteni Marosvásárhelyen