2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Jól kezdte az új idényre való felkészülést a férfi A osztályos bajnoki döntőre pályázó marosvásárhelyi BC Mureş: Déri Csaba legénysége mindhárom mérkőzését megnyerte a nagyszebeni Tordai Elemér-emléktornán, tehát a tornagyőzelmet is makulátlan mérleggel gyűjtötte be. Mindezt úgy, hogy a klub játékoskeretének három tagja részt sem vett a tornán, a válogatott Adrian Tudort és Radu Paliciucot pihentették, míg Forte csak szeptember 8-án csatlakozik csapattársaihoz.


Jól kezdte az új idényre való felkészülést a férfi A osztályos bajnoki döntőre pályázó marosvásárhelyi BC Mureş: Déri Csaba legénysége mindhárom mérkőzését megnyerte a nagyszebeni Tordai Elemér-emléktornán, tehát a tornagyőzelmet is makulátlan mérleggel gyűjtötte be. Mindezt úgy, hogy a klub játékoskeretének három tagja részt sem vett a tornán, a válogatott Adrian Tudort és Radu Paliciucot pihentették, míg Forte csak szeptember 8-án csatlakozik csapattársaihoz. Még a torna előtt a klub hivatalos honlapján megjelent nyilatkozatán a csapat trénere úgy vélte, nagyon kezdeti stádiumában tart még a csapat felkészülése, az igazi taktikai munkát csak mától kezdik meg, így leginkább Watson és Mirkovics szereplésére volt kíváncsi a szakvezető.

A BC Mureş a nagyszebeni tornán a CSM Bukarest ellen kezdte szereplését, a fordulatos mérkőzést Cooley vezérletével 72-67 (19-16, 24-27, 19-16, 10-8) arányban nyerték meg a marosvásárhelyiek.

A vásárhelyiek a második találkozójukon a házigazda Atlassib Nagyszeben csapatát verték meg 81-75 (23-24, 13-17, 17-22, 28-12) arányban, remek utolsó negyedbeli hajrával, miután az első három játékrészt még a házigazdák nyerték zsinórban, és tízpontos előnnyel kezdhették az utolsó felvonást. Ezen a találkozón is Cooley volt a vásárhelyiek húzóembere 20 ponttal és 5 assziszttal, de jól teljesített a 17 pontot, 6 asszisztot és 5 lepattanót szerző Watson is. Mirkovics 12 pontot és 8 lepattanót szerzett az Atlassib ellen.

A torna utolsó mérkőzésén a BC Mureş kiegyensúlyozott találkozón, 73-64 (12-11, 20-19, 20-16, 21-18) arányban az Energia Rovinari felett aratott győzelmet. Ezen a mérkőzésen az új szerzemények voltak a csapat húzóemberei, Watson 22, Stănescu 17 pontot szerzett. Az első két találkozón jó formában játszó Cooley nem volt pályán ezen a mérkőzésen.