2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A klub történetének eddigi, leghosszabb ideig edzőként tevékenykedő vezetője, Kacsó Endre, két hétig kemény, fizikai edzéseket tart a csapat játékosainak, ami nélkülözhetetlen tényező az új évad küszöbén.

A marosvásárhelyi A-osztályos román bajnok és kupagyőztes City’us teremlabdarúgó együttese megkezdte a felkészülést a 2012–2013-as bajnoki évadra. A klub történetének eddigi, leghosszabb ideig edzőként tevékenykedő vezetője, Kacsó Endre, két hétig kemény, fizikai edzéseket tart a csapat játékosainak, ami nélkülözhetetlen tényező az új évad küszöbén.

Az együttes vezetőedzője, Kacsó Endre, a következőket mondta el a sajtónak az együttessel kapcsolatosan:

– Augusztus 1-jén volt az első edzésünk Marosvásárhelyen, a sportcsarnok mögötti műfüves pályán, mivel a sportpalota felújítás alatt volt. Mondhatom, hogy az első edzés könnyebbnek bizonyult, de kimerítő volt a játékosok számára a nyári szünidő után, viszont a neheze csak ezután következik. A felkészítő első két hetében a fizikai edzésekre fektetjük a hangsúlyt, augusztus második felében a taktikai felkészülésre koncentrálunk majd. Nehéz lesz ez a hónap a felkészülés szempontjából a játékosokra nézve, viszont szükséges a szeptemberi, európai kupaszereplésre, majd a kezdődő bajnokságra való tekintettel.

Arra a kérdésre, hogy milyen játékosokra fog alapozni a 2012–2013-as idényben, a vezetőedző a következőképpen fogalmazott:

– Én már rég terveztem, hogy a hazai tehetséges, fiatal játékosokra fogok alapozni, a már meglévő, biztos kerettagok mellett, és nem a külföldiekre építem a csapatot. Ügyes, tehetséges játékosok a keret fiataljai is, akik fejlődni tudnak, a régebbi, több eredményt elért kezdő kerettagok mellett. Bennük látom a jövőt, ők az együttes jövendőbeli, fontos kerettagjai. Az első edzéseken igazoltan hiányzott Klein László meg Szőcs László, de augusztus 6-tól mindketten tagjai az együttesnek, tehát rájuk is számítok az őszi idényben.

A célkitűzéssel kapcsolatosan Kacsó elmondta, hogy változatlan, azaz a bajnoki cím, meg a kupagyőzelem. Emellett az idén is helyt szeretnének állni az UEFA Futsal Cup csoportküzdelmei során is, az együttest a csehországi Chrudimban rendezett csoportba sorolták, ahol a házigazda Era-Pack, az ukrán Energia Lviv, valamint az A selejtezőcsoport győztese lesz az ellenfele. Utóbbi nagy valószínűséggel a bosnyák Leotar Trebinje lesz, amely házigazdaként fogadja a selejtezőben a moldvai bajnok Lexmax Stăuceni és a máltai Balzan Youths csapatait.

C.A.