2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Két fordulóval az alapszakasz befejezése előtt már biztos,

hogy megnyerik a Nyugati csoportot az A2 osztályban a Marosvásárhelyi CSM női röplabdázói. Noha egy hete Nagyszebenben elveszítették az első játszmát ebben a bajnokságban, továbbra is százszázalékos a teljesítményük, legutóbb az utolsó helyezett Temesvári CSM együttesét fogadták és győzték le egy mindössze 55 perces mérkőzésen.

A temesvári vendégcsapat cserék nélkül érkezett, a pályára küldött játékosok átlagmagassága 170 cm alatti volt. Ha pedig ez nem lett volna elég, alapvető labdakezelési hiányosságokról tettek bizonyságot, így a házigazdáknak szinte semmi erőfeszítést nem kellett tenniük a győzelem megszerzésére. Predrag Zucović ezért kihasználta az alkalmat, hogy a „második sort” használja, a kezdő hatosból négyen egyáltalán nem játszottak ezen a meccsen, nem is végzett egyetlen cserét sem az egész mérkőzés során. Az első szettben így is csupán 8 pontig jutottak a vendégek, majd a házigazdák összpontosításának lankadásával valamivel többet összegyűjtöttek a következő kettőben, de a háromjátszmás siker akkor sem forgott veszélyben, amikor például Temesvár a harmadik játszmában 5-2-es vezetéssel kezdett.

A győzelem után a CSM-nek hat pont előnye van a 2. helyen álló FC Argeş Piteşti-tel szemben, utóbbi pedig már nem érheti utol két győzelemmel sem, mert a játszmaarányon nem javíthat a szükséges mértékben.

A marosvásárhelyi csapat a következő fordulóban Craiovára látogat, majd éppen a legfőbb rivális Piteşti érkezik a Pongrácz Antal-csarnokba az alapszakasz utolsó játéknapján.

A rájátszás első körében a 8. helyezettel – vélhetően Máramarossszigettel – két győzelemig játszik a marosvásárhelyi csapat, majd egy háromnapos négyes tornán döntik el az első körből továbbjutó csapatok a csoport végső sorrendjét. Eredetileg az első két helyezettnek a Keleti csoport első két helyezettjével kellett volna még játszania egy osztályozót is, ám mivel csak nyolc csapat maradt az A1 osztályban, négyen jutnak fel, így ezt az osztályozó tornát törölték.

Fotó: Nagy Tibor


Jegyzőkönyv

Női röplabda A2 osztály, Nyugati csoport, 16. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Temesvári CSM 3:0 (25:8, 25:19, 25:12)

Marosvásárhely, Pongrácz Antal-csarnok, 30 néző. Vezette: Zsoldos András (Brassó), Alexandru Căşvean (Brassó).

Marosvásárhelyi CSM: Dumitrescu, Niţă, Ioan, Ionescu, Arniceru, Boga. Liberó: Mărginean (K. Murariu).

Temesvári CSM: Bobei, Dragomir, Buhăescu, David, Bolea, Ciornei. Liberó (Pop).


Eredményjelző

A női röplabda A2 osztály Nyugati csoportjának 14. fordulójában a következő eredmények születtek: Dévai Cetate – Marosvásárhelyi CSM 0:3, Lugosi CSM II – Nagyszebeni Volei CSM 3:0, Temesvári Politehnica – Temesvári CSM 3:2, Nagyváradi CSU – SCM U Craiova 3:1, Máramarosszigeti CSM – FC Argeş Piteşti 0:3.

A 15. fordulóban: Máramarosszigeti CSM – Dévai Cetate 3:1, FC Argeş Piteşti – Nagyváradi CSU 3:0, SCM U Craiova – Temesvári Politehnica 3:2, Temesvári CSM – Lugosi CSM II 0:3, Nagyszebeni CSM – Marosvásárhelyi CSM 1:3.

A 16. forduló eredményei: Dévai Cetate – Nagyszebeni CSM 0:3, Marosvásárhelyi CSM – Temesvári CSM 3:0, Lugosi CSM II – SCM U Craiova 3:0, Temesvári Politehnica – FC Argeş Piteşti 0:3, Nagyváradi CSM – Máramarosszigeti CSM 3:0.