2019. december 12., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kihirdették a Maros Kosárlabdaklub csődjét. A gazdasági ügyekre szakosított Maros megyei törvényszék helybenhagyta a csődbiztos erre vonatkozó kérését, és kimondta a korábban a férfi Nemzeti Ligában csapatot működtető sportszervezet gazdasági működésének befejezését. Az ítélet pénteken jelent meg az igazságszolgáltatási intézmények döntéseit ismertető Portaljust weboldalon.

A Totalbaschet internetes kosárlabdaújság ezzel kapcsolatosan emlékeztetett: a Maros Kosárlabdaklubnak csaknem 4,4 millió lejre, azaz majdnem 1 millió euróra rúgó adóssága volt, többek között 37 játékosnak is tartoztak, összesen mintegy 1,5 millió lejjel. Az ügy legnagyobb kárvallottja Alhaji Mohammed, az amerikai játékosnak több mint 190 ezer lejét nem fizették ki. A listán Goran Martinic következik, aki 160 ezer lejét bánhatja, illetve Ivan Ivanovic, akinek 124 ezer leje maradt a közösben.

A Maros Kosárlabdaklub jelentős tartozásokat halmozott fel játékosügynökségekkel, utazási irodákkal, szállodákkal, őrző-védő szolgálatokkal szemben is, emlékeztetett a Totalbaschet.

Fotó: Nagy Tibor