2019. március 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az elmúlt hét végén simán begyűjtötte hazai pályán

a három pontot a fürdővárosi csapat a 4. ligás labdarúgó-bajnokság elitcsoportjában, megörvendeztetve ezzel a góléhes közönséget.

A tavalyi évadban az élbolyban szereplő Szováta gyengén kezdte az őszi idényt és az alsóházig csúszott le, így a hét végén szinte kötelező volt számára a győzelem hazai környezetben Dános ellen. Ezúttal be is jöttek a számítások, mert a szebb időt megélt vendégek kevés ellenállást tudtak tanúsítani, azt is a mérkőzés elején, amikor egy gyors támadást sikerült építeniük, de Dârcoşan a kapu fölé lőtt. A hazaiak replikája a 8. percben érkezett, Pop lövését akkor mentették a védők, Csortán pedig a léc fölé bikázott. A 12. percben Imre húzott el a jobb szélen, de az oldalhálót találta el, míg a 15. percben Kénesinek sikerült előnyhöz juttatnia csapatát, 40 méteres lövése a vendégek kapujában kötött ki (1-0). Két perc múlva a büntetőterület sarkáról Pop szúrt a rövid sarokba (2-0). Ezután már felszabadultabban játszottak a szovátaiak, de a sorra felépített támadások nem hoztak újabb találatot is: Silion sarokrúgását követően Csortán a kapu fölé fejelt, az egyedül maradt Imre lövését hárította Butean, és a Kénesi betörését is megállította, míg szünet előtt a szovátaiaknak a gólvonal közeléből sem sikerült hálóba juttatniuk a labdát, és Silion is öt méterről a léc fölé lőtt.

Fotó: Gligor Róbert László

A második játékrész ugyancsak hazai támadásokkal kezdődött, de a kapura törő Csortán lövés helyett elbonyolította a befejezést, Silion próbálkozását pedig a felső sarokból mentette Butean. A közönség az 57. percben örülhetett ismét, amikor egy védőn átpattanó labdát Pop a vendégek kapusa fölött a hálóba emelt (3-0). A dánosiak két perc múlva faraghattak volna a hátrányból, de a szovátai kapus a léc alól mentette Ivaniţchi 40 méteres lövését, és rögtön védte Horvat L. közeli próbálkozását is. Szováta csakhamar visszaszerezte a játék vezetését, de Kénesi lövése elkerülte a kaput, Kelemen fejesét Butean a kapufa tövéből tolta ki, megállította Suba betörését és hárította Dósa lövését is. Silion három próbálkozása után a vendégek védelme a 87. percben ismét megtört, Suba labdája pedig a hálóban kötött ki (4-0), majd a következő percben a szovátai hálóőr remekelt Horvat L. lövésénél, így a hazaiaknak sikerült fennebb lépniük a rangsorban a 8. helyre.


Jegyzőkönyv

Maros megyei labdarúgó 4. liga elitcsoportja, 10. forduló: Szovátai SK – Dánosi Gaz-Metan 4-0 (2-0)

Szováta, sporttelep, kitűnő játékfeltételek, 70 néző. Vezette: Iftenie Mircea, Albu Bálint, Casoni Alina, ellenőr: Suciu Ioan (mindannyian Marosvásárhelyről)

Gólszerzők: Kénesi (15.), Pop (17., 57.), Suba (87.).

Sárga lap: Sütő, illetve Bogdan, Ivaniţchi.

Szováta: Ilea – Csortán, Gál, Fülöp, Kénesi, Kelemen, Takács (70. Suba), Sütő (64. Dósa), Imre, Silion, Pop.

Dános: Butean – Rupa, Chiverean, Péter, Suciu, Dârcoşan, Secuta, Dan, Bogdan (70. Horvat M.), Horvat L, Ivaniţchi (79. Gábor).


Eredményjelző

* 1. liga, 14. forduló (vasárnapi és hétfői eredmények): Dunărea Călăraşi – Konstancai Viitorul 0-1, Bukaresti FCSB – Gyurgyevói Astra 1-0, Concordia 

Chiajna – Medgyesi Gaz Metan 0-0, FC Voluntari – Bukaresti Dinamo 0-1. Az élcsoport: 1. Kolozsvári CFR 29 pont, 2. FCSB 27, 3. Craiova 25.

* 2. liga, 15. forduló (vasárnapi eredmény): Aradi UTA – Kolozsvári U 0-4. Az élcsoport: 1. Chindia Târgovişte 35 pont, 2. Academica Clinceni 33, 3. Sportul Snagov 33.

* NB II, 15. forduló: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Spartacus FC 2-1, Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 2-2, Budaörs – ZTE FC 2-0, Duna Aszfalt TVSE – Kaposvári Rákóczi FC 2-1, Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre 1-1, Credobus Mosonmagyaróvár – BSS Monor 0-2, Kazincbarcika – Vasas FC 2-1, Soroksár SC – Aqvital FC Csákvár 1-1, Dorogi FC – WKW ETO FC Győr 4-3, Budafoki MTE – Ceglédi VSE 1-2. Az élcsoport: 1. Gyirmót 31 pont, 2. ZTE 29, 3. Békéscsaba 28.

Kapcsolódó cikkek:

Még egy lendületből született siker a Kék csoportban

2019-03-18 15:46:43 // Bálint Zsombor

Újabb győzelmet könyvelhetett el