2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az elmúlt hét végén a 2008-ban és a 2010-ben születettek

korosztályai méretkeztek meg a gyermeklabdarúgó Üvegcentrum Kupáért a Marosvásárhelyi MSE labdarúgóklub szervezésében. Akárcsak az előző két héten, a mérkőzéseknek az ákosfalvi és a marosszentannai sporttermek adtak otthont. A 2008-as korosztályban 10 csapat nevezett be, míg a 2010-ben születetteknél 16 együttes méretkezett meg. 

A benevezések alapján két különböző rendszerben játszottak, a végén azonban minden résztvevő oklevelet kapott, és minden játékos érmet vihetett haza. A legjobbak serleget is kaptak a szervezőktől.

A 2008-as korosztályban a csapatokat két csoportba osztották, majd az eredmények alapján a csoportok 5. helyezettjei helyosztót, míg az 1-2. és 3-4. helyezettek keresztben elődöntőket, majd döntőket játszottak. Ezek az alábbi eredményekkel végződtek:

* a 9. helyért: Radnót – Csíkszentmihály 0-2;

* az 5-8. helyért: MSE/ Bordó csapat – Szováta 0-5, Nyárádszereda – MSE/ Fekete csapat 2-1; a 7. helyért: MSE/ Bordó csapat – MSE/ Fekete csapat 1-2; az 5. helyért: Szováta – Nyárádszereda 1-0;

* az 1-4. helyért: Marosszentgyörgyi Kinder/ Fehér csapat – Marosludas 0-1, Nyárádtő – Marosszentgyörgyi Kinder/ Piros csapat 0-1; a 3. helyért: Kinder/ Fehér csapat – Nyárádtő 5-0; az 1. helyért: Marosludas – Kinder/ Piros csapat 4-0.

Az egyéni díjakat Moldovan Raul – Kinder (legjobb játékos) és Bucur Raul – Marosludas (legjobb kapus) kapták.

A 2010-es korosztályban négy négyes csoportot alakítottak ki, majd a rangsor alapján négy újabb négyes értékcsoportban folytatódtak a küzdelmek. A négy értékcsoportban az alábbi végeredmény alakult ki:

* Champions Cup: 1. Kolozsvári Sporting/ Narancs csapat, 2. Marosvásárhelyi Academia Mureşul, 3. Marosvásárhelyi Torpi, 4. Kolozsvári Sport;

* Golden Cup: 1. Segesvári Liviu Antal, 2. Marosvásárhelyi MSE, 3. Szováta. 4. Marosludas;

* Silver Cup: 1. Marosszentgyörgyi Kinder, 2. Nagyszebeni Demian, 3. Marosvásárhelyi Sportlíceum, 4. Marosvásárhelyi Vulturii;

* Bronze Cup: 1. Kolozsvári Viitorul, 2. Kolozsvári Sporting/ Fekete csapat, 3. Erdőszentgyörgy, 4. Marosújvár.

A legjobb játékos Tizian Klein a Kolozsvári Sportingtól, míg a legjobb kapus címet az MSE játékosa, Molnár Bence érdemelte ki.

Együtt a díjkiosztó ünnepség után a Champions Cup és a Golden Cup csapatai.
Fotó: Muzsnai Zoltán