2019. szeptember 17., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A benevezők a megyei kórház mögött felállított bázisról indultak.


A marosvásárhelyi Master Ski and Bike Klub, a Maros Megyei Ifjúsági Igazgatósággal közösen terepkerékpár-versenyt szervezett vasárnap a Somostetőn. A benevezők a megyei kórház mögött felállított bázisról indultak. A gyerekek 10, a felnőttek és/vagy a profik 30, illetve 60 km távot kellett megtegyenek a Somostető, Marosszentgyörgy, illetve Agárd között húzódó erdőben levő utakon.

A gyerekek életkor és nem szerint négy-négy kategóriában iratkozhattak fel, míg a felnőtteknél külön női és férfi kategóriákban szerepeltek a versenyzők. Tizenegy órakor 147, hat és negyvenöt év közötti bringázó állt rajthoz. A gyerekeknél egy kis incidenssel indult a verseny, ugyanis a rajtolók elsodortak egy útjukban álló tévéoperatőrt, de mivel még nem volt nagy a tempó, különösebb baj nem történt.

A rövid távot alig félóra alatt tették meg a versenyzők, a hosszabbat választók több mint három órát tekertek. A 60 km-es távot Logigan Lucian, a Geiger cég profi kerékpárosa, illetve Fodor Emese, az udvarhelyi Merida Team versenyzője nyerte. A 30 km-es szakaszt leggyorsabban Losonczi Krisztián, a Maros Sportklub és Gyurka Zsuzsanna, a Master Ski and Bike Klub 14 éves sportolója tette meg. A 10 km-es szakaszra indulók közül László Gábor érkezett be a leghamarabb, itt a lányok a szervezők szerint az elváráson alul teljesítettek.

Nemcsak Maros, hanem Kolozs, Szeben, Hargita, Fehér és Temes megyéből is voltak résztvevők, sőt egy katalán, amerikai, illetve magyarországi versenyző jelenléte nemzetközi rangot is adott a rendezvénynek.

Egy komolyabb baleset is történt. Dinulescu Andrei kolozsvári versenyző a Terebics-tetőről ereszkedve bukott, és az esést követően eszméletét vesztette. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy bordarepedést szenvedett. A sürgősségi ápolást követően még a verseny ideje alatt elhagyhatta a kórházat.

A nyertesek kategóriánként kupát, oklevelet, érmeket és trikókat, valamint pénz- és tárgyjutalmat kaptak, mindenkinek járt a részvételi diploma. A fáradt, éhes sportolókat a La Liga sportbár (Weinraub Edwald) által készített gulyás várta.