2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szombaton elkezdődik a 4. ligás labdarúgó-bajnokság mérkőzés-sorozata. A pontvadászat műsorát kétszer kellett újrasorsolni, először azért, mert a részvételi szándékát előzetesen bejelentő Görgényszentimre végül visszalépett, másodszor azért, mert az eredetileg nem nevező Dános vezetői végül úgy döntöttek, mégis indulnak ebben az évadban is.

Szombaton elkezdődik a 4. ligás labdarúgó-bajnokság mérkőzés-sorozata. A pontvadászat műsorát kétszer kellett újrasorsolni, először azért, mert a részvételi szándékát előzetesen bejelentő Görgényszentimre végül visszalépett, másodszor azért, mert az eredetileg nem nevező Dános vezetői végül úgy döntöttek, mégis indulnak ebben az évadban is. A harmadik sorsolás eredményeként a nyitófordulóban két rangadót is játszanak: az elmúlt idény bajnoka, a Szovátai Medve-tó Mobila a megyei kupagyőztes Marosvásárhelyi MSE-vel méri össze erejét, az idén a bajnoki cím első számú várományosaként emlegetett Marosludasi Mureşul pedig, amely a nyáron megszűnt, volt 3. ligás Nyárádtői Unirea játékosainak javát megszerezte, a volt 3. ligás Marosvásárhelyi Gaz Metan vendége. Utóbbi mérkőzés az egyetlen egyébként, amelyet pénteken rendeznek, a többit szombaton játsszák. Jó színvonalúnak ígérkezik továbbá a tavalyi ezüstérmes Búzásbesenyő marosoroszfalui vendégjátéka, ugyanakkor ismeretlen terepre látogat a bronzérmes Nyárádszereda, amely az újonc Náznánfalva pályáján kezdi a bajnokságot.

A labdarúgó 4. liga 1. fordulójának műsora:

• pénteken 18 órától: Marosvásárhelyi Gaz Metan – Maroludasi Mureşul (a Sziget utcai műfüves pályán);

• szombaton 11 órától: Szovátai Medve-tó Mobila – Marosvásárhelyi MSE 08, Marosoroszfalui Mureşul – Búzásbesenyői Înfrăţirea, Mezőméhesi Avântul – Kutyfalvi Mureşul, Nagysármási ACS 2005 – Marosvásárhelyi Junior, Szászrégeni Gliga Companies – Radnóti SK, Náznánfalvi Mureşul – Nyárádszeredai ACS.

A Dánosi Gaz Metan áll.