2019. december 12., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Gól nélküli döntetlennel mutatkozott be a labdarúgó 1. ligában és a Sepsi OSK vezetőedzőjeként László Csaba, a háromszéki csapat a FC Voluntari otthonában szerzett pontot a 2019/2020-as évad nyitómérkőzésén.

A Bukarest melletti kisváros stadionjában alig pár száz néző lézengett a találkozón, a hangulat csak a 30. perc után emlékeztetett futballmérkőzésre, amikor a román főváros környéki utak hétvégi dugójában elakadó vendégszurkolók is megérkeztek a találkozóra. Fontos dolgokról nem maradtak le, mert a két csapat lassú és unalmas focival „szórakoztatta” a közönséget, kaput eltaláló lövésekig csak az első félidő utolsó percében jutott el mindkettő, de egyikben sem volt különösebb erő, írta beszámolójában az NSO.

Az iram szünet után sem pörgött fel, csak a Voluntari birtokolta még többet a labdát, ám a három frissen igazolt hátvéddel (Radoszlav Dimitrov, Răzvan Tincu és Hrvoje Barisic) felálló Sepsi védelmét a 70. percig nem tudták zavarba hozni. Akkor Igor Armas fejese után védett nagyot Niczuly Roland, aki két perccel később Cristian Costin kemény lövése után is kiütötte a rövid sarokra tartó labdát. Sokat elmond a színvonalról, hogy ez a két védés elég is volt a Sepsi kapusának, hogy megkapja a találkozó legjobbjának járó díjat.

A mérkőzés képe csak az utolsó tíz percre fordult meg, ekkor a Sepsi vált veszélyessé, de Dylan Flores kapáslövésénél, majd a csereként beálló Nicolae Cârnat egyéni akciója végén is védett Bozsidar Mitrev, a Voluntari kapusa. A Sepsi ezzel először kezdte pontszerzéssel a bajnokságot, hiszen első két 1. ligás évében egyaránt 1-0-ra elvesztette nyitómérkőzését.

Fotó: GSP


Három iksz az első fordulóban

Egyaránt döntetlenre zárult a labdarúgó 1. liga nyitókörének első három mérkőzése. A Sepsi OSK pénteki, voluntari-i pontosztozkodása után a Botoşani Gyurgyevóból vitt el egy pontot, majd a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR nem tudta legyőzni a Jászvásárt.

Az 1. forduló lapzártánkig lejátszott mérkőzéseinek eredménye: FC Voluntari – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0-0, Gyurgyevói Astra – FC Botoşani 2-2, Kolozsvári CFR – Jászvásári CSM Politehnica 1-1.

Tegnap, lapzárta után játszották: CSU Craiova – Academica Clinceni, Bukaresti FCSB – Nagyszebeni Hermannstadt.

A mai program: Medgyesi Gaz Metan – Chindia Târgovişte (18 óra), Konstancai Viitorul – Bukaresti Dinamo (21 óra).