2020. július 11., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosvásárhelyen, pontosabban a jeddi Albert Anna sportcsarnokban rendezték meg a romániai nem hivatalos floorballbajnokság első fordulóját. Az idei pontvadászatban nőtt a résztvevők száma, öt helyett már hat csapat iratkozott be. Az előző évi mezőnyhöz (Székelyudvarhelyi 

Floorbulls, Székelyudvarhelyi Black 69, Csíkszeredai Floorball Klub, Sepsiszentgyörgyi Sepsi Vikings és Marosvásárhelyi Red Arrows) az idén a Csíkcsicsói Leadbirds is csatlakozott.

A kiírás szerint minden csapat szervez egy kétmérkőzéses fordulót, aztán pedig az első négy részvételével rájátszás következik, amely Csíkszeredában lesz az idén.

A Csíkszeredai FK edzője, Bíró Ádám nem is rejtette véka alá, hogy neki az a lényeg, hogy csapata bejusson a rájátszásba, és mivel ott élvezheti a hazai pálya előnyét, minden lehetséges.

A Marosvásárhelyi Red Arrows mindkét mérkőzését megnyerte, ráadásul az első meccsen a tavalyi bajnok Székelyudvarhelyi Floorbulls ellen nyert nagyon magabiztosan, 12-8-ra. A második találkozón az újonc Csíkcsicsó ellen sikerült győzniük 7-2-re. A csapatot edző Orbán Endre azt mondta az Erdélyi Magyar Televíziónak: „Szerintem taktikailag nagyon sokat fejlődtünk. Az első meccsen megvertük a tavalyi bajnokot, amely kicsit legyengült, mert játékosokat veszített, viszont a második meccs egy kicsit nehezebb volt, mert nem ismertük az ellenfelet. Nagyon fiatalok, nagyon gyorsak, nagyon hajtottak, úgyhogy örülünk, hogy megvertük őket.”

A floorballbajnokság a következő évben folytatódik, addig is azonban a csapatok részt vesznek a Székelyudvarhelyen december 7-én megszervezett Rákóczi-kupán. 

Fotó: Nagy Tibor (archív)


Eredményjelző

A floorballbajnokság első fordulójának számító jeddi torna eredményei: Marosvásárhelyi Red Arrows – Székelyudvarhelyi Floorbulls 12-8, Csíkcsicsói Leadbirds – Székelyudvarhelyi Black 69 5-8, Floorbulls – Csíkszeredai FK 7-3, Black 69 – Sepsiszentgyörgyi Sepsi Vikings 10-0, Red Arrows – Leadbirds 7-2, Sepsi Vikings – Csíkszereda 1-10.

Az állás

1. Black 69 6 pont (+13)

2. Red Arrows 6 (+9)

3. Csíkszereda 3 (+5)

4. Floorbulls 3 (0)

5. Leabirds 0 (-8)

6. Sepsi Vikings 0 (-19)