2019. december 12., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ezüstérmet nyert Románia csapata számára Incze Kriszta Tünde a Bukarestben zajló birkózó-Európa-bajnokságon: a 65 kilogrammosoknál versenyző sportoló a döntőben már 4-0-ra vezetett, mégis kikapott 6-4-re az azeri Elis Manolovától.

A sepsiszentgyörgyi sportoló a negyeddöntőben a török Asli Demiren jutott túl 11-1-gyel, a négy között az orosz Marija Kuznyecovát búcsúztatta 4-3-mal.

Románia eddig négy érmet nyert a kontinens legjobbjainak versenyén: Florin Ţiţa ugyancsak ezüstérmes lett az 55 kilósoknál, míg a súlycsoport női versenyében Andreea Beatrice Ana bronzéremmel zárt. Végezetül a 130 kilo-grammosok mezőnyében Alin Alexuc Ciurariu felülmúlta az észt Heiki Nabit a kisdöntőben.

Incze (j) 4-0-ra vezetett a döntőben, végül mégis alulmaradt. Fotó: a Román Birkózószövetség közösségi oldala


Barka Emese a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka

Az 57 kilós Barka Emese lett a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka, miután győzött a bukaresti kontinensviadal pénteki döntőjében. A csepeli versenyző 4-2-re múlta felül az ukrán Tetjana Kitet, így a 2007-es, a 2013-as, a 2017-es és a tavalyi bronzérem után ezúttal aranyat nyert.

A magyar csapat négy bronzérmet is nyert a román fővárosban: Veréb István (92 kg), Németh Zsanett (92 kg), Szilvássy Erik (87 kg) és Sastin Marianna (62 kg) egyaránt harmadik lett.