2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A 2. liga II. csoportjában érdekelt FCM Marosvásárhely eszerint szeptember 1-jén idegenben, a második vonalban újonc Damila Măciuca ellen kezdi a bajnokságot, az új idény első hazai pályás mérkőzését pedig egy héttel később játssza, szeptember 8-án a Luceafărul Nagyváradot fogadják a marosvásárhelyiek.

Elkészítette a 2012–13-as idény alsóbb osztályos bajnokságainak programtervét a Román Labdarúgó Szövetség (FRF). A 2. liga II. csoportjában érdekelt FCM Marosvásárhely eszerint szeptember 1-jén idegenben, a második vonalban újonc Damila Măciuca ellen kezdi a bajnokságot, az új idény első hazai pályás mérkőzését pedig egy héttel később játssza, szeptember 8-án a Luceafărul Nagyváradot fogadják a marosvásárhelyiek.

Noha mindenki tényként könyveli el, hogy az FC Temesvár nem indul az új bajnokságban, a bánságiak továbbra is szerepelnek a szövetségi programtervezetben. Így a csoport 15 csapatot számlál, ami azt is jelenti az állás szerint, hogy fordulónként egy csapat áll – az FCM szeptember 29-én, az 5. fordulóban. Azonban a rajtig még változhat a bajnoki program.

Időközben a marosvásárhelyiek újabb két barátságos mérkőzést játszottak a héten. Ezeken már nem sikerült érintetlenül megőrizni a hálót, mindkét meccsen gólt, illetve gólokat kapott Alexandru Pelici legénysége.

Szerdán a harmadik ligás Avântul Szászrégennel mérkőzött az FCM a Víkendtelepen, ezt a találkozót a házigazdák 2-1 arányban nyerték. A marosvásárhelyiek góljait Ungur (36.) és Şaim (59.) szerezték, a mérkőzésen a vásárhelyieknél két volt, másodosztályban szerepelt labdarúgó is pályára lépett, Ilea és Gheju, akik az utóbbi napokban az FCM-mel edzettek.

Szombaton idegenben 2-1 arányú vereséget szenvedtek a vásárhelyiek az FC Botoşani elleni felkészülési mérkőzésen. Az FCM gólját a 32. percben Bujor szerezte, ez egyenlítő találat volt, miután a házigazdák a 15. percben vezetést szereztek, majd a 81. percben szerzett góllal állították be a végeredményt. A klub közlése szerint a napokban további négy barátságos mérkőzést játszik a csapat, szerdán idegenben az Unirea Gyulafehérvár ellen, csütörtökön 10 órától a víkendtelepi pályán az Europa Gyulafehérvárral, szombaton 10 órától szintén a Víkendtelepen az Unirea Tatranggal, majd jövő kedden idegenben az U Kolozsvárral.

Felkészülési mérkőzések eredményei és összeállításai:

FCM Marosvásárhely – Avântul Szászrégen 2-1

FCM: Botoşer – Ilea, Pop, Ungur, Moraru, Alex. Dan, Petriş, Bunea, R. Rus, Huiban, Kinczel. Cserék: Pascariu, Sălaghie, Poiană, Şaim, Cigan, Teut, Pădureţu, Gheju.

FC Botoşani – FCM Marosvásárhely 2-1

FCM: Negru – Pascariu, Apostol, Nicu, Vagner, Alex. Dan, Dîlbea, Szilágyi, Bujor, Huiban, Cigan. Cserék: Botoser, Pop, Ungur, Saim, Poiană, Apostu, Rus, Kinczel.