2019. szeptember 20., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hétvégi sportrendezvények

Labdarúgó I. liga

A hét végén a 30. forduló mérkőzéseit játsszák, melynek keretében a kieséstől gyakorlatilag megmenekült FCM Marosvásárhely a már másodosztályúnak számító Sportul vendége lesz holnap, a kör nyitómeccsén. A forduló programja: szombat: Sportul – FCM Marosvásárhely (15 óra, GSP TV), Victoria Brăneşti – FC Vaslui (17 óra, GSP TV), FC Temesvár – FC Brassó (21.30, DigiSport). Vasárnap játsszák: U Craiova – Unirea Urziceni (14 óra, GSP TV), Astra – U Kolozsvár (16 óra, GSP TV), Pandurii – Rapid (18 óra, DigiSport), Steaua – Gloria Beszterce (20.30, DigiSport). Hétfőn: Gaz Metan Medgyes – Dinamo (18.30, DigiSport), CFR Kolozsvár – Oţelul (20 óra, Antena1).

Labdarúgó III. liga

A 6. csoport ma 17 órától kezdődő 24. fordulójában a Maros megyei csapatok közül a nyárádtőiek a bajnoki címre hajtó aranyosgyéresieket fogadják hazai pályán, míg a régeniek idegenben játszanak a Gloria Beszterce fiókcsapata ellen. A forduló programja: Unirea Nyárádtő – FC SESO, Gloria II Beszterce – Avântul Szászrégen, Sănătatea Kolozsvár – Unirea Tatrang, AFC Székelyudvarhely – CS Zalatna, Gaz Metan II Medgyes – FC Nagybánya, CSM Brassó – Unirea Szászfenes, FC Nagydisznód – FC Zilah.

Röplabda

Vasárnapig a CSU Marosvásárhely szervezésében a kisifjúsági korcsoportos lány bajnoki döntő torna zajlik a Dr. Pongrácz Antal Teremben, melyen a házigazdák mellett a Dinamo, az ISK Buzău, az ISK Nagyszeben, az ISK Béga Temesvár és a Donaris 2000 Galac csapatai vesznek részt. A CSU Marosvásárhely felnőttcsapata a női A osztály helyosztóinak utolsó körében a CSM Lugos vendégeként lép pályára idegenben szombaton, és győzelme esetén bebiztosítja 5. helyét a bajnoki tabellán.

Kerékpáros majális és extrémsport-vetélkedő

Vasárnap, május 1-jén a Maros Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság valamint a Master Ski and Bike Klub harmadízben szervezi meg a „Tavasz két keréken” gyerek- és amatőr-kerékpárversenyt. A vetélkedőre a megyei kórház mögötti téren 9-10.30 óra között lehet feliratkozni. Három versenyszám lesz, 10, 30 és 60 kilométeres távokon. A 11 órakor startoló versenyen a részt nem vevő gyerekeknek egyéb szórakoztató programokkal kedveskednek, 13 órától gulyásparti lesz, a verseny díjkiosztóját 17 órakor tartják. A versenyről további részletek a ww.djstmures.ro és a http://primavarapedouaroti.blog.hu/ oldalakon érhetők el.

Hétfőn 17 órától a sporthatóság és a Freesport Egyesület közös szervezésében a Pandúrok utcai skate-parkban kerékpár, görkorcsolya- és gördeszka-versenyt szerveznek, feliratkozni 16 órától a helyszínen lehet.

Futsal

Hétfőn kezdődnek a teremlabdarúgó I. liga negyeddöntői, a rájátszás nyitókörének első mérkőzésén a bajnoki címvédő City`us Marosvásárhely idegenben lép pályára a Concordia Chiajna ellen.
Kapcsolódó cikkek: