2019. december 12., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A röplabda után a Marosvásárhelyi CSM teremlabdarúgó szakosztálya is visszajutott az élvonalba. Igaz, a 2. liga idényéből még hátravan egy forduló, azonban ennek az eredményeitől függetlenül az első helyen végez a rangsorban.

Egy pontra volt még szükségük a Gyergyóremetei Kereszthegy elleni találkozón a marosvásárhelyi teremlabdarúgóknak ahhoz, hogy matematikailag is biztosítsák maguknak az első helyet a 2. ligában. A mérkőzést ennek megfelelően végig a házi-gazda csapat uralta mezőnyben, de a remetei vendégek eleve a védekezésre és a gyors kontrákra rendezkedtek be. És miközben Lucian Nicuşan tanítványai nagyon nehezen tudták fellazítani az ellenfél védelmét a találkozó első felében, a vendégek legalább 3-4 gyors ellentámadást is kihagytak. A félidő egyetlen gólját Boroş szerezte, aki bal oldalról 7 méterről laposan küldte a labdát a hálóba.

Amint az várható volt, az egyetlen erős sorral rendelkező vendégek szünet után elfáradtak, és ekkor már több gólt sikerült szerezniük a CSM játékosainak. Hat perccel az újrakezdés után Aramă és Szőcs László villámgyors kényszerítőzésekkel rohanták le az ellenfelet, majd miután a kapust is kipasszolták, Szőcs az üres kapuba talált. Később Ţipău egy szabadrúgás után laposan küldte a rövid sarokba, két perccel később pedig Küsmödi szemtelen emelésével csapta be a remetei hálóőrt. A Kereszthegy most már a becsületgólért hajtott, de Cătinean és utóbb Tătar áthatolhatatlan falnak bizonyultak, míg a végeredményt egy szöglet után Nagy Norbert állította be a remetei kapuban álló névrokona segítségével, aki nem tudta megfogni a nem túl erős labdát. Az utolsó előtti percben Ţipău még kihagyott egy tízméterest is, azonban ennek már nem volt jelentősége, de a marosvásárhelyi védelem azért még ragaszkodott ahhoz, hogy kapott gól nélkül ússzák meg, és Dobri elől a kapu torkából kétszer is mentettek.

A teremlabdarúgó 2. liga utolsó fordulójában a Marosvásárhelyi CSM a Bodzavásári Fortius otthonában lép pályára, a bajnoki program szerint május 4-én. Ennek a mérkőzésnek azonban már csak a házi-gazdák számára van tétje, akik a pótselejtezőre jogosító második helyet célozzák.

Fotó: Nagy Tibor

Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 2. liga, 17. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Gyergyóremetei Kereszthegy 5-0 (1-0)
Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Ionel Boharu-Predescu (Buftea), Robert Stanciu (Buftea). Ellenőr: Marius Mititel (Bukarest).
Gólszerzők: Boroş (5.), Szőcs (26.), Ţipău (29.), Küsmödi (31.), Nagy (37.).
Sárga lapok: Küsmödi (35.), Boroş (38.).
Marosvásárhely: Cătinean (Tătar) – Iszlai, Aramă, Szőcs, Szabó (Nagy Norbert, Boroş, Crişan, Dobai, Ţipău, Küsmödi, Kiss).
Kereszthegy: Nagy Zsombor – Dobri, Sándor, Bálint, Doltea (Gál, Balázs, 
Ferenc, László, Len, Kurkó).

Eredményjelző

A teremlabdarúgó 2. liga 17. fordulójában a következő eredmények születtek: Segesvári Pro Tineret – Karácsonkői Ceahlăul 9-6, Marosvásárhelyi CSM – Gyergyóremetei Kereszthegy 5-0. A Gyergyószentmiklósi Inter – Galaci United II és Kézdivásárhelyi SE – Bodzavásári Fortius mérkőzés lapzárta után fejeződött 
be.