2021. május 15., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A „mogoșoaiai csata” néven elhíresült decemberi meccs után újabb 1-1-et játszott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a Bukaresti FCSB-vel. Talán az ellenfél neve tette, talán Diószegi László klubtulajdonosnak, valamint Leo Grozavunak az utóbbi két meccs lanyha teljesítménye utáni kemény kritikája,  ezúttal harcos kedvű OSK lépett pályára a felsőház „előbemutatójának” számító mérkőzésen, a három pontot azonban nem tudta megszerezni.

Ismét szikrázó meccset játszott az OSK és a FCSB, bár nem érte el a decemberi meccs intenzitását. Igaz, a tét nem volt már annyira nyilvánvaló, a bukarestiek számára azonban fontos lett volna az alapszakasz első helyének bebiztosítása. Jobban is kezdtek a vendégek, és még jól fel sem álltak a házigazdák, Tănase állva hagyta a bal oldalon Dimitrovot, elrobogott a lassúbb Mitrea mellett, és könnyedén a hosszú alsóba gurított az eltiltott Niczulyt helyettesítő Fernandez alatt (0-1). Mi több, három perccel később Olaru kettőre növelhette volna az előnyt, de lövése a tizenegyes pont tájékáról kevéssel mellé ment. Mintegy húsz perc kellett az OSK-nak, hogy összeszedje magát, és veszélyesebbé váljon. A 24. percben Golofca megpattanó lövése szögletre perdült Vladról, majd a 34. percben Bouhenna fejese a felső lécet találta el egy szöglet után.

A második félidőben ismét az FCSB kezdett jobban, a 47. percben Oaidă fejese fölé szállt, majd Ov. Popescu csúszott el egyedül Fernandezzel. A labdát a bukarestiek birtokolták többet, azonban az OSK ellenakciói egyre veszélyesebbé váltak, és az 56. percben egy szöglet után megszületett a (valljuk be, szerencsés) egyenlítő gól is. A beívelt labdába Mitrea sarkalt bele, Šafranko melléről a felső lécre pattant a labda, a szlovák csatár pedig a védőknél gyorsabban eszmélt, és közelről a hálóba fejelt (1-1). Mindkét csapatnak lett volna lehetősége a győztes gól megszerzésére is. A 61. percben Aganović lőtt fölé 18 méterről, a 85. percben pedig Dimitrovnak sikerült blokkolnia  Panțîrut. A 88. percben Šafranko zseniális csellel csapta be Cristeát, de a 10 méterről leadott lapos lövése elakadt Vladban.

Ez után a meccs (valamint a mogoșoaiai csata) után nagy érdeklődéssel várjuk a két csapat két felsőházi találkozóját is.

Az alapszakaszt a Sepsi OSK a 4. helyen zárta, és ha ezt a pozíciót megőrzi, van esélye indulni az új európai sorozatban, a Konferencia-kupában. A feltétel, hogy a CSU Craiova nyerje meg a Románia-kupát. A felsőház programja még nem végleges, a mérkőzések a hét végén kezdődnek.


Fotó: A Sepsi OSK közösségi oldalaJegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 30. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Bukaresti FCSB 1-1 (0-1)

Sepsiszentgyörgy, városi stadion, zárt kapu. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești) – Daniel Mitruți (Craiova), George Neacșu (Câmpulung Muscel). Tartalék: George Găman (Craiova). Ellenőr: Sorin Boca (Jászvásár).

Gólszerzők: Šafranko (56.), illetve Tănase (6.).

Sárga lap: Nouvier (40.), Bouhenna (51.), Vașvari (62.), Eder (78.), illetve Ov. Popescu (62.), Vînă (86.).

Sepsi OSK: Fernandez – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Ștefănescu, Vașvari, Fofana (46. Eder), Nouvier (46. Petrila), Dragomir (8. Aganović, 70. Achahbar), Golofca (89. Bajrović), Šafranko.

FCSB: Vlad – Crețu, Cristea, Miron (14. Oaidă), Radunović, Ov. Popescu (77. Vînă), Șut, Olaru (43. Nedelcu), Moruțan, Oct. Popescu (77. Panțîru), Tănase.

Eredményjelző

* 1. liga, 30. forduló: Bukaresti Dinamo 1948 – Academica Clinceni 1-3, FC Argeș Pitești – Chindia Tîrgoviște 3-1, FC Voluntari – Botosáni FC 1-1, Gyurgyevói Astra – Aradi UTA 0-0, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FCSB 1-1.

* NB I, 28. forduló: MTK Budapest – Budafoki MTE 0-0, MOL Fehérvár FC – Újpest FC 4-0, Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 1-1, Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 0-1. Az élcsoport: 1. Ferencváros 65 pont, 2. Puskás Akadémia 52, 3. Fehérvár FC 44.