2019. december 12., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A súlyemelősport marosvásárhelyi felélesztését várja a sportági szövetség elnöke az U17-es országos ifjúsági bajnokság itteni megrendezésétől. A fiúk és lányok számára is kiírt rendezvény 32 év után az első súlyemelőverseny, amelyet a megyeszékhelyen tartanak, mutat rá jelentésében az Agerpres, amely idézte Nicu Vlad nyilatkozatát.

Ebben a sportvezető emlékeztetett: a Los Angeles-i olimpia ezüstérmese, Radu Gelu idevalósi volt. Kijelentette: meggyőződése, hogy a ligeti sportcsarnok lelátóin sok gyerek gyűl majd össze, és közülük többen kedvet kapnak hozzá, hogy kipróbálják a súlyemelést. Jó esélynek nevezte a versenyt arra, hogy a sportágat a városban és környékén népszerűsítsék. Hozzátette: annak függvényében, hogy milyen sikere lesz a rendezvénynek, a jövőben fontosabb versenyeket is szerveznek majd itt, akár felnőtt megmérettetéseket is vendégül láthat majd Marosvásárhely. Nicu Vlad örvendetesnek nevezte, hogy a súlyemelősport szakemberei összeálltak és klubot alapítottak Asociaţia Club Sportiv Haltere Târgu Mureş néven, mert a város a múltban sokat adott a sportágnak, ezért lehet rá a jövőben is építeni, mondta a szövetség elnöke.

Az U17-es lány és fiú országos ifjúsági súlyemelő-bajnokság kedden kezdődött a ligeti sportcsarnokban, 147 versenyző (közülük 62 lány és 85 fiú) részvételével, és július 19-én zárul.

A minden idők legjobb román súlyemelőjének tekintett Nicu Vlad szövetségi elnökként a sportág itteni fellendülését várja a rendezvénytől