2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sokkal nehezebb dolga volt a Nyárádtői Unirea újonc 3. ligás labdarúgócsapatának a bajnokság első fordulójában, miután a kupa első köréből könnyedén jutott tovább. Vajdahunyad csapata kemény diónak bizonyult, nem riadt vissza a fizikai játéktól, és végül a meccset nünanszok döntötték el.

Kiegyensúlyozott játékot hozott az első félidő, és bizony a vendégek voltak az elején a közelebb a gólhoz. A 15. percben Bujor nagy hibát követett el, Vasincnak csak át kellett volna emelnie a kaputól 14 méterre ragadt Negrușán, azonban lapos lövését védte a kapus. A 19. percben egy szöglet után Vasinc fejese a keresztlécen csattant. Ezt követően azonban Nyárádtő volt veszélyesebb. A 20. percben Iușan késlekedett a hatos előtt, és szerelték, majd Iliescu kapáslövését védte Lefter, végül Birtalan maradt le a kaputól öt méterre a labdáról.

A második félidő ismét enyhe vajdahunyadi fölénnyel indult, ám miután Herei éles lövését hárította a hazai kapus, és Bloj a hosszú sarok mellé küldte, Nyárádtő megszerezte a vezetést. Iliescu végzett el az 58. percben 45 méterről balról egy szabadrúgást, Lefter a beívelés alá futott, a labda pedig a hálóban kötött ki. Az ellenfél azonnal reagált, négy perccel később Iacob csapott rá egy Negrușáról kipattanó labdára, és a hálóba küldte. A folytatásban ismét rákapcsolt Nyárádtő. Miután Ruja találatát a 66. percben les címén érvénytelenítette a játékvezető, a győztes gólt a 74. percben Bucur szerezte meg, aki közelről a hálóba fejelt egy bal oldali szöglet után azt követően, hogy a vajdahunyadi kapus ismét elvétette a közbelépést. Az utolsó negyedóra a hunyadiak erőlködésével telt, míg a hazaiak tördelték a játékot, a kontráikkal pedig több lehetőséget hoztak össze. A legnagyobb helyzeteket Moț és Potor hagyták ki, az eredmény azonban már nem változozott.

Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy gyakorlatilag semmi értelme ezen a szinten a közönség korlátozásának. A klubhoz közeli, hivatalos személyek, újságírók szinte megtöltötték a kis lelátót (és szinte senki nem viselt védőmaszkot), az egyszerű szurkolók pedig a szemben álló, kerítésen túli töltésről nézték végig a találkozót.

A Nyárádtői Unirea következő mérkőzését szombaton Kudzsiron játssza.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, 9. csoport, 1. forduló: Nyárádtői Unirea – Vajdahunyadi CS 2-1 (0-0)

Nyárádtő, városi pálya, 200 néző (hivatalosan nézők nélkül). Vezette: Sorin Vădana (Kolozsvár) – Antal Csaba (Kolozsvár), Tamási Zoltán (Székelyudvarhely). Ellenőr: Ștefan Donciu (Sepsiszentgyörgy).

Gólszerzők: Iliescu (58.), Bucur (74.), illetve Iacob (62.).

Sárga lap: Trăistar (3.), Iușan (31.), Iliescu (50.), illetve Banac (32.), Bloj (66.), Iacob (90+1.).

Nyárádtő: Negrușa – Trăistar, Birtalan, Bucur, Coman (68. Potor), Aldea, Moț, Iliescu, Iușan, Ruja (68. Bodor), V. Bujor.

Vajdahunyad: Lefter – Banac, Marinca, Herei (78. Cristian), Trascan, Kovács, Cămărășan (61. R. Bujor), Iacob, Vasinc, Bloj (78. Țiric), Creciunesc.


Eredményjelző

* 3. liga, V. csoport, 1. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II – Brassói Kids Tâmpa 2-0, CS Blejoi – Gyurgyevói Astra II 2-1, Brassói Corona – Kézdivásárhelyi KSE 5-1, Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Brassói SR 1-2, Székelyudvarhelyi AFC – CSO Plopeni 0-1.

* 3. liga, VII. csoport, 1. forduló: Petrozsényi CSM Jiul – Flacăra Horezu 2-2, Nagydisznódi Măgura – Nagyszebeni FC Hermannstadt II  2-1, Dévai CSM – Sellemberki Viitorul 1-2, Minerul Costeşti – Viitorul Dăeşti  0-2.

* 3. liga, VIII. csoport, 1. forduló: Perjámosi Avântul – Temesvári ACS Poli 1-1, Lippai Şoimii – Csermői Gloria 

3-1, Pécskai Progresul – Ezeresi Progresul 2-0, Alsódombrói CSC – Kisbecskereki Fortuna 3-0, Győrödi CSC – Köröskisjenői Crişul 2-2.

* 3. liga, IX. csoport, 1. forduló: Kolozsvári Sănătatea– Dési Unirea 0-3, Gyulafehérvári Unirea 1924 – Kudzsiri CSO 1-4, Nyárádtői Unirea – Vajdahunyadi  CS 2-1, Marosújvári CS – Tordai Sticla Arieşul 0-2, Szászrégeni Avântul – Magyargáldi Industria 0-0.

* 3. liga, X. csoport, 1. forduló:  Szilágysomlyói Sportul Şimleu Silvaniei – Váradszentmártoni CSC 2-2, Szatmárnémeti CSM – Besztercei Unu Fotbal Club 4-2, Nagysomkúti Progresul – Nagybányai Minaur 1-3, Nagyváradi AC – Zilahi SCM 1-1, Dési Someşul – Nagyváradi Luceafărul 2-0.