2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Újpest váratlanul izgalmas végjátékban vasárnap este megnyerte a magyar labdarúgó NB I örökrangadóját a Ferencváros ellen.


Az Újpest váratlanul izgalmas végjátékban vasárnap este megnyerte a magyar labdarúgó NB I örökrangadóját a Ferencváros ellen.

A bajnokság 4. fordulójában rendezett mérkőzésen a házigazdák sokáig vezettek a Megyeri úton Kabát Péter fejesgóljával, és már a rendes játékidő végén jártak, amikor a szünet után fölényben játszó Fradi Orosz pompás szabadrúgásgóljával egyenlített. A zöld-fehérek mégsem örülhettek a végén, mert a vendéglátók a mérkőzés utolsó helyzetét értékesítve diadalmaskodtak – Vermes visszafejelt szögletlabdáját Bavon közelről bepöckölte a hálóba.

Az Újpest vezetőedzője, Jos Daerden elismerte: szerencséjük volt, hiszen az egyenlítés után már kevés volt hátra. „Ebben a melegben nehéz futballozni, örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot” – mondta. A Ferencváros szakvezetője, Détári Lajos szerint ott követték el a hibát, hogy az utolsó percekben az órát nézték, ahelyett, hogy újabb helyzeteket dolgoztak volna ki. „A második félidőben lefutballoztuk az Újpestet, csak mi voltunk a pályán. Egy–egy után kaptunk egy bosszantó gólt. A mai meccsen győzni kellett volna, sajnálom ezt a lehetőséget. Megyünk tovább!” – értékelt Détári.

Az Újpest öröme kettős, hiszen a Ferencváros elleni győzelmével egyben első sikerét is ünnepelhette a bajnokságban, két vereség és egy döntetlen után. Az FTC pedig elvesztette veretlenségét, az eddigi egy győzelem és két iksz mellé most becsúszott az első kudarc, így a két riválist jelenleg mindössze egy pont választja el egymástól a táblázaton.

Az NB I 4. fordulójában megszakadt ugyanakkor a Honvéd sikersorozata, a kispestiek három megnyert mérkőzés után pontokat vesztettek hazai pályán. A félig kudarcos eredmény jól jött a Debrecennek, amely Pécsen aratott győzelmével egy pontra megközelítette az éllovast.

A 4. forduló eredményei: Kecskemét – Kaposvár 1-2, Szombathely – Diósgyőr 0-0, Pécs – Debrecen 2-3, Siófok – Győr 2-3, Pápa – MTK 0-2, Újpest – Ferencváros 2-1, Honvéd – Paks 3-3. A Videoton – Eger mérkőzés lapzárta után fejeződött be.