2019. június 27., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A listavezető Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 28. fordulójában. A fővárosiak sorozatban hetedik győzelmüket aratták, s újabb lépést tettek a bajnoki cím felé. 

A ferencvárosiak labdabirtoklási fölényével indult a találkozó, helyzetet azonban nem sikerült kialakítania a listavezetőnek. A kontratámadásokra berendezkedő hazaiak ugyanakkor az első lehetőségükkel éltek, és a folytatásban is hasonló taktikát követve visszaálltak védekezni. Az FTC fölénye meddőnek bizonyult, bár a félidő hajrájában többször is veszélyeztetett, Blazic például a kapufára fejelte a labdát, de gólt nem szerzett a csapat.

A szünetet követően egy szöglet után azonnal egyenlítettek a vendégek, és csakúgy, mint az első játékrészben, többet volt náluk a labda, ám nagy helyzet nem alakult ki Szappanos kapuja előtt. Ezzel szemben Dibusznak kétszer is nagyot kellett védenie, a kövesdi támadásokban mindig benne volt a gól lehetősége.

 A vezetést és egyben a győzelmet jelentő találatot végül mégis a fővárosiak szerezték meg, az elalvó hazai védelem hibáját kihasználva a két perccel korábban beállt Bőle volt eredményes. Az utolsó percekben a Mezőkövesd beszorította ellenfelét, de egyenlítenie nem sikerült.

 A ferencvárosi Leandro De Almeida (b) és Mikalai Sihnevich (j), valamint a mezőkövesdi Meskhi Myhailo (k). MTI/Czeglédi Zsolt


Nincs változás az élen

Az éllovas Ferencváros és a második helyezett, címvédő Vidi FC is kiharcolta a győzelmet a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában, ezzel maradt a nyolcpontos különbség a két csapat között. Újabb mérkőzést nyert, ezzel tovább javított helyzetén a Haladás, amely néhány hete még biztos kiesőnek tűnt. Az utolsó helyezett csapat ezúttal az MTK-nál bizonyult jobbnak és már csak négy pontra van a még bennmaradó helyen álló Kisvárdától.

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának eredményei: Budapest Honvéd – Debreceni VSC 1-1, Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencváros 1-2, Paksi FC – Puskás Akadémia FC 0-0, Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK 1-1, Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 1-0, MOL Vidi FC – Újpest FC 2-1.

Új tulajdonosa van a Budapest Honvéd labdarúgóklubnak

George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. Az új tulajdonos közleménye szerint a Reditus a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét megvásárolta. A vétel-árat a felek nem hozták nyilvánosságra, nem hivatalosan 10 millió eurót fizetett érte a vevő. A George F. Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű Quinex America LLC befektetőtársaság 2006-ban vette meg a nagy múltú klubot, mely azóta kétszer nyerte meg a Magyar Kupát, 2017-ben pedig bajnok lett. A új tulajdonos a korábbi évekhez képest nagyobb költségvetésből szeretne gazdálkodni, és jobban számítana a klub saját nevelésű fiataljaira, valamint a kispestiek volt kiválóságaira.

Mendelényi Dániel (j2), a Honvéd egyik új tulajdonosa. MTI/Czagány Balázs