2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Három ponttal tért vissza craiovai kiszállásáról a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1. ligás labdarúgócsapata, miután az első négy fordulóban négy döntetlent ért el. Veretlen tehát László Csaba együttese az idényben, de eddig győzni sem tudott. Mi több, 15 mérkőzést játszott az 1. ligában az utolsó sikere óta, amelyet februárban, Medgyesen aratott, és az akkor a felsőházba jutást jelentette. 

A craiovai mérkőzésen a nyári szünetben jelentősen átalakított keretű Sepsi OSK kihasználta, hogy az oltyán klubot két Európa-liga-selejtező között, ráadásul az AEK elleni hazai kudarcot követően kedvezőtlen lélektani állapotban találta. Nem ülhetett a kispadon László Csaba edző, akit az előző fordulóban, miután gólörömében berohant a pályára, kiállítottak, ám ez nem okozott gondott a játékosoknak, akik szándékosan átengedték a mezőnyt a házigazdáknak, és ellentámadásokkal próbálkoztak. 

Miután az első félidőben sikerült megakadályozni a craiovai gólt, a második játékrészben bátrabban futballozott a Sepsi OSK, egy ellentámadás során Karanović teljesen kiszorított helyzetből még belepiszkált a labdába, az magas ívben átjutott Pigliacellin, és a kapuban kötött ki. A kapott gól megfogta a craiovaiakat, akik a maradék tízegynéhány percben már nem tudták veszélyesen megközelíteni Fehér kapuját.

A három pontnak köszönhetően a Sepsi OSK hét ponttal feljött a rangsor 7. helyére, szombaton este a kolozsvári CFR-t fogadja. A CFR szintén két európai meccs között érkezik, vélhetően a második garnitúrával. Eddig ezzel is kiváló eredményeket ért el, de a sáromberki Fülöp István szerint győzni fognak a kolozsváriak ellen.

A labdarúgó 1. liga 5. fordulójának eredményei

Academica Clinceni – Chindia Târgovişte 3-1, Jászvásári Poli – Bukaresti Dinamo 2-0, Medgyesi Gaz Metan – Astra Giurgiu 1-0, Kolozsvári CFR – Nagyszebeni Hermannstadt 3-0, Craiovai Universitatea – Sepsi OSK 0-1, FCSB – CS Voluntari 1-3. A Konstancai Viitorul – FC Botoşani találkozót hétfőn este játszották.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 5. forduló: Craiovai CSU-Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0-1 (0-0)
Craiovai Oblemenco stadion. Vezette: George Rădulescu (Bukarest) – Marius Nicoară (Szörényvár), Gabriel Stroe (Piteşti).
Craiovai CSU: Pigliacelli – Borta, Kelić, Acka, Bancu, Ivanov, Qaka, Cicîldău, Bărbuţ (80. Ioniţă), M. Roman (70. Carlos Fortes), Constantin (61. Mihăilă).
Sepsi OSK: Fehér – Dimitrov, Tincu, Barišić, Konongo, Fülöp (71. Karanović), Vaşvari, Dylan Flores (85. Bouhenna), Carnat, Dumiter (25. Šafranko), Gál-Andrezly.
Gól: Karanović (81.).
Sárga lap: Bărbuţ (51.), illetve Konongo (19.), Vaşvari (64.).