2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Immár hivatalos: Alexandru Pelici (fotó) a Marosvásárhelyi FCM 2. ligás labdarúgó-csapat új edzője.

Immár hivatalos: Alexandru Pelici (fotó) a Marosvásárhelyi FCM 2. ligás labdarúgó-csapat új edzője. Az 1. ligától az elmúlt évad végén búcsúzó alakulat korábbi szakvezetője, Ioan Ovidiu Sabău a Rapidhoz távozott, az ő helyére érkezett Pelici, aki legutóbb az ugyancsak kiesett Nagyszeben szakvezetője volt. Munkáját Alexandru Tăbăcaru szakmai igazgató felügyeli majd, illeti Darius Miclea másodedző és Fekete Károly kapusedző segíti.

A FCM sorai erősen megfogyatkoztak, az 1. ligás kerethez képest alaposan megújul a marosvásárhelyi labdarúgócsapat. Akikre a 2. ligában is számíthatnak: Balauru, Botoşer (a Besztercei Gloriától), Negru (a Marosvásárhelyi FCM II-től) – kapusok, Astafei, Bumba, Şaim, Vagner, Gugu, Nicu, Pădureţu, Bujor és Apostu, továbbá Kinczel és Sălaghie (a FCM II-től), Huiban (a Bákói FCM-től) és Dâlbea (a Nagyszebeni Voinţától).

A keret kiegészítésére egyhetes válogatót hirdettek, amelyre 27 játékos érkezett. Az edzői stáb egy héten át figyelemmel követte a munkájukat, képességeiket a szerdán, majd szombaton rendezett iskolajátékon mutathatták meg. Ennek alapján is dőlt el, hogy kik azok, akikre számítanak a továbbiakban.