2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Elkezdte felkészülését a következő bajnoki évadra a Marosvásárhelyi FCM. A 2. ligába kiesett csapat jelenleg idehaza edzőtáborozik, és a következő napokban több felkészülési mérkőzést játszik. Egyelőre 32 tagú kerettel dolgoznak, ezt a továbbiakban 25 fősre szűkítik.

Darius Miclea másodedző, Alexandru Pelici vezetőedző, Anton Heleşteanu klubmenedzser


Bemutatkozott a Marosvásárhelyi FCM labdarúgócsapat új szakvezetői stábja, és mindjárt egyértelművé is tették: a cél visszajutni az 1. ligába. Ennek rendeltek alá minden elképzelést, ennek megfelelően alakították ki a játékoskeretet és készítették el a következő évad cselekvési tervét, hangzott el a Sziget utcai stadionnál tegnap délben rendezett sajtótájékoztatón.

Elkezdte felkészülését a következő bajnoki évadra a Marosvásárhelyi FCM. A 2. ligába kiesett csapat jelenleg idehaza edzőtáborozik, és a következő napokban több felkészülési mérkőzést játszik. Egyelőre 32 tagú kerettel dolgoznak, ezt a továbbiakban 25 fősre szűkítik. Az együttes gerincét a „régi” játékosok alkotják, akik közül többet sikerült maradásra bírni, ugyanakkor sok a fiatal és új arc, akiktől mindenki nagyon sokat vár.

A legjobb „átigazolás”

A klub menedzsere, Anton Heleşteanu elmondta, számára az a legjobb „átigazolás”, ha sikerül megtartani a meghatározó játékosokat, akik megfelelnek a klubvezetés által felállított kritériumrendszernek. Ez nagyjából sikerült, nyugtázta az elmúlt időszak legfontosabbnak tekintett eredményét. Arra törekedtek – magyarázta –, hogy a tapasztalatot ötvözzék a fiatalos lendülettel, ezért igyekeztek megtartani azokat a 30 év alatti futballistáikat, akik bizonyították, hogy elkötelezettek a klubbal szemben, ugyanakkor lehetőséget szeretnének biztosítani a kiugró tehetségű ifjú labdarúgóknak is. Nem véletlen ezért, hogy az idősebb és tapasztaltabb játékosok mellé több 17-18 éves fiút beválogattak. A menedzser ismertette a bő keret összetételét, de hangsúlyozta, a lista korántsem tekinthető véglegesnek, néhány név minden bizonnyal eltűnik majd a jegyzékről, aminthogy az is előfordulhat, hogy az átigazolási időszak végéig néhány futballistát még szerződtessen a klub. Hangsúlyozta: a jövőben többé nem esnek abba a hibába, hogy külföldi játékosokat hozzanak, hiszen ezek egy-két kivételtől eltekintve nem bizonyítottak.

„Az a cél, hogy a csapat visszajusson az 1. ligába. Legfontosabb feladatunk megértetni a játékosokkal, hogy a 2. ligában ők kerülnek a Steaua, a Dinamo, a Kolozsvári CFR szerepébe, ellenük akar majd nyerni minden együttes. Odafigyeléssel, megfelelő felkészüléssel, összpontosítással azonban képesek vagyunk bárkit legyőzni, és így jövő ilyenkor már 1. ligás szereplésre készülhetünk majd” – bizakodott Anton Heleşteanu.

A menedzser cáfolta, hogy Claudiu Bumba vagy Victoraş Astafei távozna a Marosvásárhelyi FCM-től. Mindkét játékost szerződés köti a klubhoz, így egyikük sem tárgyalhat az engedélyük nélkül. Márpedig a FCM-vel eleddig egyetlen érdeklődő sem vette fel a kapcsolatot, mondta.

„Remek infrastruktúra”

Az új edző, Alexandru Pelici, aki saját bőrén tapasztalta meg, milyen elbúcsúzni az 1. ligától (hiszen az elmúlt évadban a Nagyszebeni Voinţa szakvezetője volt, amely ugyancsak kiesett az élvonalbeli bajnokságból), az infrastruktúra állapotát méltatta, és arról beszélt: egy olyan klub, amelynek ilyen felkészülési körülmények állnak rendelkezésére, amelyhez foghatóval sok 1. ligás szereplő sem büszkélkedhet, nem is tűzhet ki más célt magának, mint visszakerülni a legjobbak közé. Úgy fogalmazott: bízik benne, hogy ezt sikerül megvalósítani. „Meg vagyok elégedve a rendelkezésemre álló játékosokkal. Kiegyensúlyozott a keret, a nagy tapasztalatú futballisták mellett sok az ifjú tehetség. Szép munka vár ránk” – fogalmazott a szakvezető, aki Darius Miclea másodedzővel, Alexandru Tăbârcă szakmai igazgatóval, valamint Fekete Károly kapusedzővel dolgozik majd együtt.

A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottakról részletes összeállítást hétfői lapszámunkban olvashatnak.

A Marosvásárhelyi FCM bő keretének összetétele

kapusok: Dragoş Balauru, Ciprian Botoşer (Besztercei Gloria), Vlad Negru (FCM II)

hátvédek: Alexandru Vagner, Veres Zoltán (FCM II), Mădălin Olar (FCM II), Cristian Bloj (FCM II), Nicu Epaminonda, Costinel Gugu, Mircea Pop (FCM II), Ionuţ Tătaru (Pandurii Tg. Jiu), Mircea Ungur (Marosvásárhelyi Gaz Metan), Szilágyi Lóránd, Dan Matei.

középpályások: Victor Astafei, Raul Rus (Kolozsvári Sănătatea), László Csongor (hazatért Kanadából), Răzvan Pădureţu, Răzvan Dîlbea (Nagyszebeni Voinţa), Alexandru Dan (Pandurii Tg. Jiu), Tiberiu Petriş (Marosvásárhelyi Junior), Claudiu Bumba, Viorel Şaim (Turnu Severin), Sergiu Negruţ (Kolozsvári CFR II), Arthur Teut (Snagov), Răzvan Moldovan (FCM II)

csatárok: Bogdan Apostu, Vlad Bujor, Tudor Mândruşcă (Kolozsvári CFR II), Dragoş Huiban (FCM Bákó), Kinczel Ervin (FCM A), Sergiu Sălaghie (FCM A)