2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Önkéntesek jelentkezését várja a Magyar Labdarúgó Szövetség

a Női Bajnokok Ligája döntőjének szervezési munkájában való közreműködésre. Az ezzel kapcsolatos tájékoztató anyagot az alábbiakban olvashatják.

Magyarország egyre professzionálisabb a nagy sportrendezvények szervezésében, ugyanis a magyar főváros évről évre több és több kiemelt sporteseménynek ad otthont. Egy sikeres rendezvény megvalósítása ugyanakkor jelentős mértékben függ az önkéntesektől, akik a rendezvény arcai és mozgatórugói, szerepük megkérdőjelezhetetlen.

Budapest még előzetesen elnyerte a 2019 – Európa Sportfővárosa címét, amelynek köszönhetően rengeteg sportesemény kerül majd megrendezésre a magyar fővárosban, mindemellett a labdarúgás is címlapot érdemel ebben az évben, hiszen a Női Bajnokok Ligája döntőjét is Budapesten játsszák le. Ez a rendezvény egyben az egyik felvezető eseménye lesz a következő labdarúgó Európa-bajnokságnak, amelynek egyszerre 12 különböző város lesz a házigazdája – köztük Budapest (és Bukarest – a szerk.) is.

Tavaly Kijev volt a házigazda, a képen a hosszabbítás után
a Wolfsburg ellen 4-1-re diadalmaskodó Lyon csapatának tagjai.
Fotó: AS


A női BL-döntő megrendezése nagyszerű lehetőség arra, hogy erősítsék és a fiatalabb generációk számára vonzóvá tegyék a női labdarúgást, továbbá a magyar fővárost a figyelem középpontjába helyezzék Európa-szerte.

A női BL-döntőt május 18-án, 18 órai kezdettel rendezik a budapesti Groupama Arénában. A rendezvényre a szervezők 130 lelkes, elkötelezett, 18. életévét betöltött és angolul minimum kezdő társalgási szinten beszélő önkéntes jelentkezését várják, összesen 11 különböző feladatterületre (akkreditáció, ceremónia, transzport, VIP és protokoll, média, projektme-nedzsment, jogvédelem, társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság, szponzoráció, tévéközvetítés, önkéntesmenedzsment).

Az Önkéntes Program célja, hogy egy olyan sportszerető, a labdarúgáshoz kötődő önkéntes közösséget hozzon létre, amelynek tagjai szívesen látnak bele 

a sportágba, valamint szívesen sajátítanak el új képességeket és kihívásokat. Mindezek mellett szeretnék felhívni a figyelmet a női labdarúgásban és általában a sportban jelen és jelen nem lévő nőkre, a szerepükre és ennek fontosságára. Az önkéntesek nemcsak egy kiemelkedő rendezvény és egy elhivatott, nyitott közösség részévé válhatnak, hanem amennyiben bizonyítják rátermettségüket az eseményen, közvetlenül bekerül- hetnek a 2020-as Eb Önkéntes Programjába is.

A program minden olyan angolul kezdő társalgási szinten beszélő és nagykorú érdeklődő előtt nyitva áll, aki egy sokszínű, jó hangulatú közösség tagjaként szeretne életre szóló élményeket és új képességeket szerezni. Az Önkéntes Program mottója is erre utalva hívja a jelentkezőket: Élmény vár Rád – Önkéntesként is!

Amennyiben Ön is érdeklődik az Önkéntes Program iránt, ezen a linken jelentkezhet: https://applicantportal.enterprise.uefa.com

Fontos: az említett linken tudnak az érdeklődők regisztrálni, a regisztráció után egy visszaigazoló emailben kell megerősíteni a létrehozott fiókot. A fiókaktiválás után vissza kell menni a kezdő linkre és az ott történt bejelentkezés után lehet jelentkezni önkéntes programra.


Nagyobb szerepet vállal a 2022-es vb szervezésében a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közös céget hozott létre a 2022-es katari világbajnokság szervezőbizottságával, ezáltal az eddiginél nagyobb szerepet vállal az előkészületekben.

A FIFA keddi közleménye szerint a szervezet 51, míg a helyi szervezők 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek a hatékonyabb rendezés reményében létrehozott vállalatban.

Mostanáig a vb-k szervezőbizottságai nagyrészt önállóan és függetlenül dolgoztak, s csupán bizonyos időközönként kellett beszámolót tartaniuk az előkészületek állásáról, s ez alkalmanként feszültséghez vezetett a felek között. Gianni Infantino elnök emiatt 2016-ban úgy nyilatkozott, a FIFA jobban irányítása alatt akarja tartani a jegyértékesítést és a szervezést is, melyet nem a rendezőkkel szembeni bizalomhiánnyal indokolt, hanem a nagyobb hatékonyság elérésével.

A katari vb-t a megszokott nyári időpont helyett novemberben és decemberben rendezik majd 32 csapat részvételével, bár ezt Infantino szeretné 48-ra emeltetni, azonban végleges döntés még nem született erről.