2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A férfi A osztályos marosvásárhelyi klub vezetősége a csapat 9. fordulóbeli, a Dinamo otthonában elszenvedett vereség nyomán megbeszélésen elemezte a kialakult helyzetet Déri Csaba (fotó) vezetőedzővel – áll a klub hivatalos honlapjára feltöltött közleményben.

Fotó: Nagy Tibor


A férfi A osztályos marosvásárhelyi klub vezetősége a csapat 9. fordulóbeli, a Dinamo otthonában elszenvedett vereség nyomán megbeszélésen elemezte a kialakult helyzetet Déri Csaba (fotó) vezetőedzővel – áll a klub hivatalos honlapjára feltöltött közleményben. A megbeszélésen az edző felajánlotta a lemondását, ezt azzal indokolva, hogy annyira megromlott a hangulat a csapatban és a környezetében, hogy ez már nem teszi lehetővé az eredményes munkát. A klub vezetősége tudomásul vette a vezetőedző álláspontját, de arra kérte, hogy maradjon a csapat mellett mindaddig, amíg sikerül egy megfelelő helyettest találni. A pénteki, ISK Giurgiu elleni mérkőzésen még mindenképpen Déri Csaba vezeti a csapatot, a vezetőség pedig legkésőbb a téli szünetben gondoskodik a helyettesítéséről.

Időközben a totalbaschet.ro szakportál már a hétvégén exkluzív információként tálalta, hogy a múlt idényben a Steauát irányító horvát Niksa Bavcsevics lehet a csapat új edzője, az értesülést a klub nem erősítette meg, a horvát szakember az említett portál későbbi megkeresésére egyenesen cáfolta hogy megkeresték volna a BC Mureştől. Az 55 éves horvát edző a múlt szezonban kupadöntőig és a bajnoki bronzéremig vezette az élvonalból azóta visszalépett Steauát, melyet épp annak mintegy éve, Vásárhelyen elszenvedett veresége után vett át, és ott együtt dolgozott Virgil Stănescuval, a BC Mureş jelenlegi csapatkapitányával. Bavcsevics jelenleg szülőhazája élvonalában a Jolly Jadranska Banka Sibenik csapatát edzi, korábban Orosz- és Olaszországban, de főleg Belgiumban edzősködött, ahol 2003-ban az év trénerének választották, csapataival 2003-ban és 2006-ban két bajnoki döntőt játszott, utóbbi évben kupagyőztes és a FIBA EuroCup negyeddöntőse volt az általa irányított Dexia Mons-Hainaut csapata.