2019. szeptember 20., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szoboszlai Dominik, az azeriek és a walesiek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott középpályása azt mondta, a soron következő két mérkőzésen hat ponttal lenne elégedett. A kedden Telkiben tartott sajtóbeszélgetésen a Red Bull Salzburg tagjaként osztrák bajnok játékos úgy fogalmazott, szeretne ismét bizonyítani a válogatottban.

„Ha már megint megkaptam a válogatottba a meghívót és a lehetőséget a szövetségi kapitánytól, szeretnék élni vele” – mondta a 18 éves középpályás, aki a szlovákok elleni Eb-selejtezőn csereként debütált a nemzeti csapatban, majd a horvátok elleni diadal alkalmával a kezdőcsapatba jelölte őt Marco Rossi. „Ezen a szinten minden mérkőzés nehéz, láttuk, mi történt Andorrában. Esélyesebbnek tartanak minket az azerieknél, de ugyanúgy kell kimenni szombaton is a pályára, ahogy azt a horvátok ellen tettük” – jelentette ki Szoboszlai, aki a jövőjével kapcsolatban egyértelművé tette: az őt érintő átigazolási pletykák ellenére a Bajnokok Ligája-résztvevő salzburgiaknál képzeli el a következő szezont.

Pátkai Máté, a MOL Vidi FC horvátok ellen győztes gólt szerző középpályása valamelyest visszafogottabban fogalmazott a várakozásait illetően: „két nagyon fontos meccs vár a csapatra”. „A horvátok elleni siker és a gólom nagy dolog volt, és bár meg kell lovagolni azt a győzelmet, nem abból kell táplálkozni” – jelentette ki, egyúttal hozzátette, a játékosok között már nem igazán téma a márciusi győzelem, de ő személy szerint ezt nem is bánja, mert „abból nem lehet megélni, ami a múltban történt”. Szerinte két különböző mérkőzés vár a válogatottra: szombaton Azerbajdzsánban papíron a magyar csapat az esélyesebb, ugyanakkor a jövő keddi riválist, Wales csapatát magasabban jegyzik. „Bakuban szeretnénk érvényesíteni a papírformát, Budapesten ugyanakkor szeretnénk azt felborítani” – nyilatkozta Pátkai. Kiemelte, az azeriek ellen is csak papíron esélyesebb a magyar együttes, ugyanis a nemzetközi futballban sokszor látták már felborulni az erőviszonyokat. „Nehéz körülmények, magas páratartalom és meleg vár ránk Azerbajdzsánban, ahol a szervezettség lesz a legfontosabb” – tekintett előre a bakui mérkőzésre a középpályás, aki szerint előny, hogy ha nem is végig teljes kerettel, de a szokásosnál ezúttal többet, közel két hetet tudtak együtt készülni a válogatott tagjai. „A csoportból annak lesz a legnagyobb esélye továbbjutni, aki az azeriek ellen hat pontot szerez” – tette hozzá Pátkai Máté, aki szerint a legutóbbi mérkőzésen mutatott jó teljesítménye ellenére sincs „bérelt helye” a csapatban, a kezdőbe kerülésért mindenkinek meg kell küzdenie.

A két forduló után három ponttal álló magyar válogatott szombaton Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban lép pályára, majd három nappal később a walesi csapatot fogadja a Groupama Arénában.

Szoboszlai Dominik (b) a Szlovákia elleni mérkőzésen mutatkozott be a felnőttválogatottban.

Fotó: Infostart


Norvégiába utazik a román csapat

A román labdarúgó-válogatott a sportági szövetség mogoşoaiai edzőközpontjában készült kedden. Cosmin Contra főként a támadásbefejezéseket gyakoroltatta labdarúgóival, majd háromfelé osztotta a keretet, és kisebb méretű pályán játszatta őket egymás ellen.

Az alakulat szerdán (ma) repül Oslóba, ahol június 7-én, pénteken 21.45 órai kezdettel (Pro TV) Norvégiával találkozik. Innen Máltába utazik, ott június 10-én, ugyancsak 21.45 órai kezdettel lép pályára.