2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nagy siker küszöbére került a Bölöni László edzette antwerpeni Royal futballcsapata azzal, hogy a minap idegenben Lior Refaelov 36. percben büntetőből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a KV Kortrijk csapatát, így 2-1-es összesítéssel bejutott a Belga Kupa döntőjébe.

Az antwerpeni alakulatnak nem volt könnyű útja az elődöntőig, hiszen előbb hosszabbítás után győzte le 4-2-re a másodosztályba az elmúlt idény végén kiesett Lokerent, majd ennél is drámaibb módon, büntetőkkel búcsúztatta a bajnoki címvédő Genket, míg a negyeddöntőben a Bölöni által korábban edzett Standard Liege-t is kiejtette – ezúttal a rendes játékidőben aratott 3-1-es győzelemmel. 

Az Antwerpen fennállása során negyedik alkalommal jutott be a Belga Kupa döntőjébe: 1955-ben és 1992-ben el is hódította a trófeát (Georges Leekens Mechelenjét legyőzve) – sőt egy évvel később a KEK-döntőig menetelt – , viszont 1975-ben kikapott az Anderlechttől. Bölöni László pedig másodszor nyerhet kupát edzőként, miután 2002-ben a Sporting Lisszabonnal elhódította a Portugál Kupát. 

A Royal Antwerp ellenfele a döntőben a bajnoki listavezető FC Bruges lesz, amely Bölöni együtteséhez hasonlóan csak 1-1-es döntetlent ért el az első találkozón hazai pályán a Waregem ellen, ám az idegenbeli visszavágót megnyerte 2-1-re.

„Szeretnénk elhódítani a kupát, ami nekem egyébként még nem sikerült Belgiumban, mert a Standard Liege-zsel „csak” bajnokságot és Szuperkupát nyertünk. És természetesen szeretnénk a legjobb hat között végezni a bajnokságban, hogy a felsőházban folytathassuk a rájátszást” – mondta el Bölöni a győztes kupaelődöntő után a Nemzeti Sport Online-nak. 

Fotó: RL