2020. augusztus 10., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A női profi teniszezők világranglistájának harmadik helyén álló Simona Halep átvette kedd este egy Párizsban megszervezett ceremónián a 2018-as év világbajnokának járó trófeát a Nemzetközi Teniszszövetségtől (ITF). 

Az ITF decemberben jelentette be, hogy Halepnek ítéli a világbajnoki trófeát. A román lány ezt azzal érdemelte ki, hogy miután 2018-ban megszerezte első Grand Slam-győzelmét, a WTA-világranglista élén zárta az évet. 

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, nagyon megható. A legszebb emlékeim vannak a tavalyi versenyről, amikor a magasba emelhettem a trófeát, a kedvenc trófeámat, így örülök, hogy idén visszajöttem, és jelenleg a negyeddöntőben játszom” – mondta Halep. 

„Fontos volt számomra, hogy megnyerjem az első Grand Slam-címet, mert korábban három döntőt elvesztettem (…), most boldog vagyok, nyugodt vagyok, jól érzem magam a pályán és azon kívül is” – jelentette ki Simona Halep. 

Halep a harmadik ITF-világbajnok román játékos, miután Florin Mergea és Horia Tecău 2002-ben juniorként lett bajnok, és Tecău 2015-ben párosban is elnyerte ezt a címet. 

Férfi egyesben a szerb Novak Djokovic lett a 2018-as világbajnok, a párosok közül pedig a cseh Katerina Siniakova és Barbora Krejcikova, illetve az amerikai Mike Bryan és Jack Sock kettőst díjazták.

Fotó: Romania Insider