2019. május 27., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A teremlabdarúgó-Románia-kupa négyes döntőjét

a hét végén rendezik, a rendezés jogát pedig a Dunărea Călăraşi kapta meg, így a Duna-parti Ion Neagu csarnokban játsszák a két elődöntőt és a döntőt. A Marosvásárhelyi CSM az egyetlen 2. ligás csapatként jutott a legjobb négy közé, és a sorsolás szerint az első elődöntőben játszik szombaton, március 16-án fél öttől, a Galaci United ellen. A második elődöntőben a házigazda Dunărea Călăraşi ellenfele a Dévai Autobergamo lesz. A két elődöntő győztese másnap, március 17-én, vasárnap találkozik a serlegért kiírt döntőben.

A marosvásárhelyi klub kerete zömét alkotó fiatalok a múlt héten az U19-es Románia-kupa nyolcas döntőjén vettek részt, Székelyudvarhelyen. Kovács János edző tanítványai itt két győzelmet arattak, 6-3-ra verték a Dévai West csapatát, majd a házigazda Székelyudvarhelyi FK-t 3-1-re múlták felül, az utolsó percben rúgott két góllal. A kimerítő elődöntő után aztán a döntőben 2-5-re vereséget szenvedtek a Temesvári Informaticától.

A Románia-kupa négyes döntője egy hiányosságot is felszínre hozott a sportági szövetségben. Tekintve ugyanis, hogy senki nem számított arra, hogy a 2. ligából valaki bejut a négyes döntőbe, a hét végén fordulót rendeznek a másodosztályban. Ez még nem lenne gond, hiszen simán el lehet halasztani a marosvásárhelyi csapat meccsét. Csakhogy a szövetség hivatalos honlapján éppen aznap közölték a forduló programját, amikor kisorsolták a kupa elődöntőinek párosítását. Ennek értelmében a Marosvásárhelyi CSM-nek 16-án lesz (lenne) mérkőzése a Gyergyószentmiklósi Inter otthonában. A nyilvánvaló hibát több nap után sem módosították…

Kapcsolódó cikkek: