2019. március 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Örömkosárlabdát játszva nyert magabiztosan a Marosvásárhelyi CSM férficsapata

a Csíkszeredai VSKC elleni mérkőzésen, a C értékcsoport 6. fordulójában. Az eredmény sokkal nagyobb különbségű is lehetett volna, ha George Trif tanítványai nem engedélyeznek maguknak a mérkőzés folyamán időnként néhány perces pihenőt, és a vendégek délszláv légióspárosa nem cipeli a hátán a csíki csapatot.

Négyből négy, aztán pedig hatból öt triplával adta meg a marosvásárhelyi csapat az alaphangot a meccsen, Borşa ebből hármat süllyesztett az ellenfél kosarába, majd két látványos zsákolással jutott tíz perc alatt 14 pontig. A folytatásban aztán a többiek is felzárkóztak, hiszen az egyetlen Şteţca kivételével, akit az utolsó három percre küldött be a kispad, minden marosvásárhelyi kosaras szerzett pontot. Rendkívüli dupla-duplát mondhat magáénak Goran Martinić, aki több gólpasszt adott ezen a meccsen (18!), mint ahány pontot szerzett összesen.

A nézőnek mindvégig az lehetett az érzése, hogy csakis a marosvásárhelyiektől függ, mekkora különbséggel nyerik a meccset, ám a különbség nem növekedett egyenletesen, néha egy-két percre eltűntek a házigazdák a pályáról, engedélyezve Ostojićnak és Simeunovićnak, hogy némileg felzárkóztassák az ellenfelet. Az első negyed végétől azonban mindvégig tíznél több ponttal vezetett a házigazda, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a magabiztos győzelem. Pedig nem mutatott látványos dobószázalékokat a marosvásárhelyi együttes, de lepattanózásban magasan a csíkszeredaiak fölé kerekedett (39-18!), és az ellentámadásból dobott 30 pont szinte azonos a végső különbséggel.

Hatból hat győzelemmel a CSM férfikosárlabda-csapata a klub harmadik együttese, amely egyelőre hibátlan, a női kézilabdázók és röplabdázók mellett. Ez pedig így is marad – ígérte Sánta Szabolcs csapatkapitány. „Ha fejben ott vagyunk, nem lehet ellenfelünk a C értékcsoportban” – vélte.

Az tény, hogy az alapszakasz első feléből minden erősebb ellenféllel nyertek, ami hátravan, az könnyebb feladatnak ígérkezik. Szombaton a csapat Bukarestben, a Rapid otthonában lép pályára, aztán a Bukaresti Aurel Vlaicut fogadja, hogy a sereghajtó Kolozsvári U otthonában zárja az alapszakasz első felét.

Fotó: Nagy Tibor


Jegyzőkönyv

Férfikosárlabda Nemzeti Liga, C értékcsoport, 6. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Csíkszeredai VSKC 110:79 (30-17, 24-19, 33-21, 23-22)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Marius Epure (Rm.Vâlcea), Vlad Potra (Kolozsvár), Faluvégi István (Szászrégen). Ellenőr: Alexandru Columban (Kolozsvár).

Marosvásárhely: Borşa 21 pont (3), Kalve 17 (2), Martinić 16 (3), Engi-Rosenfeld 14 (4), Sánta 11, Şolopa 11, Bölöni 8 (1), Kilyén 5 (1), Onea 5 (1), Crawford 2, Şteţca. 

Csíkszereda: Ostojić 26, Simeunović 26 (4), Movileanu 9 (2), Magušar 8, László B. 5 (1), Olariu 4, Bujac 1, László A., Nagy, László T., Zerkula.


Eredményjelző

A férfikosárlabda Nemzeti Liga C értékcsoportjának 6. fordulójában a következő eredmények születtek: Marosvásárhelyi CSM – Csíkszeredai VSKC 110:79, Kolozsvári U – Bukaresti Rapid 51:71, Galaci Phoenix – Bukaresti Aurel Vlaicu 99:49, Máramarosszigeti CSM – Zsilvásárhelyi ACS 92:80, Bukaresti Agronomia – CSM Focşani 60:73.