szombat, augusztus 19, 2017

Content about Életmód

augusztus 16, 2017

A zenén kívül még létezik egy rendkívül fontos dolog a világon, amit szinte mindenki ismer, és szintén C betűvel jelölik.

augusztus 16, 2017

– mondják sokszor a köznapi beszédben, ha valamiről azt a hatást akarják kelteni, hogy könnyű.

augusztus 16, 2017

Az elmúlt években Magyarországon a régió számos országával szemben nem nőtt ugrásszerűen a HIV-fertőzések száma, a kiszűrt HIV-pozitív betegek több mint 90 százaléka pedig korszerű kezelésben részesül Szlávik János infektológus szerint.

augusztus 16, 2017

Ötszázzal növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát jövő évtől Angliában, részben az általános orvoshiány, részben pedig az attól való félelmek miatt, hogy az Egyesült Királyság európai uniós tagságának várható megszűnésével távozhat a szigetországban dolgozó EU-s orvosok egy része.

augusztus 16, 2017

Nyári vakációban, az olaszországi kirándulások nosztalgikus hangulatában mi mással is idézhetnénk fel az emlékeket, ha nem olasz ételekkel? 

augusztus 9, 2017

Hétfőn délután különleges menet vonult megyeközpontunk Színház teréről a vár irányába. Fehér ruhába öltözött anyukák hordozókendőben és babakocsiban vitték csecsemőjüket, s két-három kisgyermekük is mellettük haladt a kijelölt útvonalon.

augusztus 9, 2017

A csecsemőtáplálásról, csecsemőkori betegségekről, a védőoltások jelentőségéről és gyakorlatáról tartott előadást Marosvásárhelyen július első napjaiban dr. Bókay János csecsemő- és gyermekgyógyász.

augusztus 9, 2017

Ezek a sorok a nagyenyedi Református Tanítóképző frissen alkalmazott magyar-német szakos tanárnőjének az 1919-es tanévnyitó ünnepség felemelő hangulatában született érzéseit és gondolatait tükrözik.

„Eddig csak egyéni élményeim voltak, most azt éreztem, hogy tagja vagyok egy nagy és sorsdöntő helyzetbe került közösségn

augusztus 9, 2017

Azonnal érkezhetne a logikus érvelés, akár rátromfoló kioktatás: egy szálloda nem a városnak épül, hanem a városba érkezők, a látogatók számára.

augusztus 9, 2017

A nyár a szabadság, a vakáció ideje, amely akkor az igazi, ha vízparton töltjük. Sokan augusztusban megyünk szabadságra, és fontos, hogy a nyári ruhatárunkból ne hiányozzon egy vagy több jól megválasztott, divatos fürdőruha.

augusztus 9, 2017

Áttörést ért el az Alzheimer-kór esetén jelentkező epilepszia diagnosztizálásában egy magyar kutatócsoport. Az epilepsziás működészavar korai kezelése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását, és hozzájárulhat a betegek életminőségének megőrzéséhez is.

augusztus 9, 2017

A segesvári gyógyszertári múzeumban kiállított tárgyak tanúsága szerint már a 18. században jelen volt tájainkon is a helyi gyógyászatban.

augusztus 9, 2017

Először metszettek ki sikerrel humán embrióból hibás DNS-darabot, amely egy öröklődő, súlyos szívbetegségért felelős.

augusztus 2, 2017

Romániában az elmúlt évben történt 371 gyilkosság közül 72 családi erőszak következménye volt, ugyanakkor hetente megerőszakol egy nőt a férje, élettársa.

augusztus 2, 2017

A szoptatás világhete globális mozgalmának részeként Marosvásárhelyen a Noé Projekt Kulturális Egyesület és a Védem Egyesület is programokat szervez

augusztus 2, 2017

A lúdtalp és bokasüllyedés a populáció nagy részét érinti. Az OrtoProfil jóvoltából Marosvásárhelyen is elérhetővé vált az osztrák fejlesztésű OrthoMove 3D talpbetét.

augusztus 2, 2017

A tikkasztó hőségben szinte egy tűt sem lehet leejteni a fürdőhelyeken, a családok apraja-nagyja a strandokon hűsöl. Sok helyen nincsen árnyék, ha nem vigyázunk, bőrünk könnyen leéghet.

augusztus 2, 2017

– javasolják rohanó életünk szakemberei, egyre többen és egyre gyakrabban, hiszen a módszer nem kerül pénzbe, és szinte minden bajunk megoldódik vele. 

– javasolják rohanó életünk szakemberei, egyre többen és egyre gyakrabban, hiszen a módszer nem kerül pénzbe, és szinte minden

augusztus 2, 2017

A gyerekek sokkal hamarabb ki vannak téve a szexualitással kapcsolatos információknak, mint ahogy a szülők gondolnák. Ha nem beszélünk velük erről a témáról, azt jelenti, hogy nem tudjuk befolyásolni, mikor, mit és hogyan fognak megtudni.

augusztus 2, 2017

A kánikula, a hőség uralja napjainkat. A gyümölcs, zöldség és folyadék fogy ilyenkor a legjobban. 

augusztus 2, 2017

Izgalmas világ a számolást segítő eszközök, a számológépek és számítógépek fejlődéstörténete. A mai számítástechnikát tanuló ifjúság számára bizonyára nagy megdöbbenést okozna, ha egy öttonnás, nyolcezer alkatrészből álló fémszerkezetre kellene programot írniuk.

július 26, 2017

Neves orvos dinasztia ötödik leszármazottja, elődei, id. dr. Bókai János és fia, ifj. dr. Bókay János a magyar gyermekgyógyászat nemzetközi hírnevű megalapítói és elismert művelői voltak.

július 26, 2017

A magyarországi Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy törésgyanú esetén mindig fel kell keresni a baleseti sebészetet, miként a fejsérülések is kórházi kezelést igényelnek idegrendszeri zavar jelentkezése esetén.

július 26, 2017

Valahol itt, ezen a főtéri helyen és hangulatban indultak el a gondolatok és kérdések: milyen elnevezések között járunk naponta ebben a közép-erdélyi városban? 

Tisztelt Olvasó!