hétfő, december 18, 2017

Content about Életmód

december 13, 2017

A megismételt elsőfokú eljárásban nemcsak emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettében, hanem többrendbeli csalás miatt is bűnösnek mondta ki az őssejtügy vádlottjait hétfőn Budapesten a Fővárosi Törvényszék. 

december 13, 2017

Féléves lehetett a kis hógolyó, amikor apalátogatásra vártuk. Érkezésük előtt összeszedtük mindazt, amiről feltételeztük, hogy a kis izgága Guzmi szájába kerülhet. 

december 13, 2017

Bár korábban volt egy felfutó ág, az utóbbi két hét során nem jeleztek újabb kanyarós eseteket megyénkben.  Ebben az évben eddig 268-an fertőződtek meg kanyaróvírussal.

december 13, 2017

A népbetegségnek számító 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának okát keresik a pécsi kutatók, prof. dr. Wittmann István, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kara II. Számú Belgyógyászati Klinikájának és Nephrológiai Centrumának intézetvezető egyetemi tanárával az élen. 

december 13, 2017

A Nap körül forgott a szó december 7-én a Bolyai téri unitárius templomban. Nagy László lelkész felkérésére izgalmas kalandra hívtak meg az előadók a vallást, a kultúrát és a tudományt ötvöző sorozat legutóbbi rendezvényén. 

december 13, 2017

Az emberi endokannabinoid rendszerről tartott előadást Marosvásárhelyen Földesi Dávid magyarországi vállalkozó, természetgyógyász, akit saját kedvező tapasztalatai nyomán felébredt érdeklődése, tanulmányai vezettek el oda, hogy beteg embertársain próbáljon segíteni. 

december 13, 2017

Színekben tobzódó, különleges álomvilág fogadja a marosvásárhelyi Divatházba betérőket, ugyanis a földszint egyik sarkában Harmónia rovatunk állandó szerzője állította ki festményeit. 

december 11, 2017

Folytatjuk utunkat az Alsó-Maros mentén, ahol a történelem különböző koraiban szerepet játszó településekre kalauzoljuk el önöket.

december 6, 2017

A hivatalos statisztikák szerint Romániában több mint 96 ezer gyereknek dolgozik egyik vagy mindkét szülője külföldön. 

december 6, 2017

Sokak számára ismerős jelenség, hogy ha tanítási idő alatt kell elvinni valahova a gyereket, akkor a szülő megnézi az órarendet, és igyekszik kijelölni egy kevésbé fontos órát – egy melléktantárgyat –, és arról az óráról mennek el. 

december 6, 2017

Környékünkön is egyre gyakoribb, hogy már óvodás-, kisiskoláskorban úszni járatják gyerekeiket a szülők. Marosvásárhelyen több sportklub szervez úszótanfolyamokat kisdiákoknak a városi uszodában, az egyes szállodák medencéiben. 

december 6, 2017

Szállást keres a Szent Család címmel indít egyesületünk figyelemfelkeltő kampányt és párbeszédet kezdeményező találkozásokat, látogatásokat a HIFA Parkról, amely védett lakásokat, reszpiró központot, munkalehetőséget biztosítana fogyatékkal élőknek. 

december 6, 2017

Semmi sem lehet finomabb ilyenkor, a zimankós adventi időszakban, mint egy kiadós, ízletes leves, egy cserépben sült főfogás vagy egy omlós, illatos diós kifli.

december 6, 2017

Az előző cikkek tematikáját folytatva, maradjunk még egy kicsit a túlsúly, a kövérség problémájánál. A túlsúly egyfelől szubjektív észlelés, másfelől objektív egészségi kockázat. 

december 6, 2017

Jelentősen csökkentheti a migrénrohamok gyakoriságát és súlyosságát egy antitestalapú új terápia, amelyet a világon elsőként kifejezetten a migrénrohamok megelőzésére fejlesztettek ki.

december 4, 2017

Az elkövetkezendő részekben az Alsó-Maros mentére kalauzoljuk olvasóinkat, azaz Marosvásárhelytől Radnót – Marosludas és a megyehatár irányába vesszük sorra mindazokat a látványosságokat, amelyek iránt felkeltenénk az érdeklődést. 

november 27, 2017

A nemzetközi kampány november 25-től december 10-ig tart.

november 27, 2017

A segesvári múzeumban öt 18. századi henger alakú, esztergált, fekete színűre festett faedény közül az egyiken a HELLEBORUS felirat olvasható, melléje egykor kis, ma már alig látható betűkkel valaki ráírta még: „albus”. 

november 27, 2017

Az idén november 22. – december 21. között tartózkodik a Nap a Nyilas jegyében. A görög mitológia szerint élt egy halhatatlan, bölcs kentaur, Kheirón, aki Akhilleusz és Iaszón tanítója volt.

Mottó: „A tér és idő rabjai,

az öröklét remetéi

vagyunk. 

november 27, 2017

Úgy gondolom, a résztvevők közül talán senki nem maradt, akiben ne hagyott volna valamilyen nyomot az a jól szervezett, rendkívül összetett, a tudományoktól a művészetekben való feloldódásig ívelő tanácskozás, amely november első napjaiban a marosvásárhelyi Kultúrpalotában zajlott. 

november 27, 2017

A művész és múzsája kapcsolatát elemzi Gerevich József pszichiáter, addiktológus Múzsák és festők – Teremtő vágyak 2. című kötete.

november 27, 2017

A fájdalomról rendezett marosvásárhelyi konferenciáról szóló beszámolóban az orvosi és egyéb világi vonatkozásokról számoltunk be. A tanácskozáson három katolikus lelkész is előadást tartott a fájdalomnak a lelki életben, a teológiában és a keresztény lelkiségben betöltött szerepéről. Ezekből válogattam néhány tanulságos idézetet.

november 27, 2017

Belső használatra szánt hivatalos iratomban így jelöltem meg marosvásárhelyi lakcímem: Jókai utca 22. szám. 

november 27, 2017

Prof. dr. Melegh Béla egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Genetikai Intézetének vezetője érdekes előadásaival az RMOGYKE továbbképző tanfolyamán hamar felkeltette a marosvásárhelyi hallgatók és a szervezők érdeklődését.