hétfő, december 18, 2017

Sport

Nulladik prioritásként nevezte meg a marosvásárhelyi jégcsarnok befejezését Marius Dunca sportminiszter, aki a Junior Sport egyesület meghívására múlt szombaton Marosvásárhelyen járt, és megtekintette a minisztérium alárendeltségébe tartozó, hosszú évek óta befejezetlenül álló létesítményt. 

Soha nem látott létszámban gyűltek össze múlt szombaton a marosvásárhelyi Kultúrpalotában sportoló és sportvezető hírességek. 

Alighanem az idény leggyengébb mérkőzésével fejezte be az évet a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata. 

Létrehozhatják a számos sportkedvelő által várt városi sportklubot a marosvásárhelyi tanács keddi ülésén.

Tucatnyi góllal zárta az évet a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata. Igaz, bár egyáltalán nem meglepő módon, a kapott és nem a rúgott oldalon. 

Nagyarányú vereséget szenvedett a Marosvásárhelyi Maros KK Nagyszebenben, ahol kizárólag belföldi játékosokkal lépett pályára, és az utóbbiak közül is hiányoztak. 

Két nemzetközi sporttalálkozón jeleskedett nemrégiben a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub (ISK) birkózó szakosztálya: Olaszországból aranyat, Magyarországról csapatezüstöt hoztak képviselői.

Székelyföldi és kárpátaljai sikereket hozott a rekordszámú (56) csapat részvételével Diósdon megrendezett VIII. Székelyföldért Teremlabdarúgó-torna.

Ugye ismerik azt a történetet, hogy egyszer egy pici pocakos pocok pocakon pöckölt egy pici pocakos pockot, mire a pocakon pöckölt pici pocakos pocok pocakon pöckölte a pocakpöckölő pici pocakos pocok pici pockát?

December 15-18.

Kosárlabda, röplabda, kézilabda

Angol Premier Liga, 13. forduló: West Ham United – Leicester 1-1...

Utolsó helyen fejezte be a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának első felét a Marosvásárhelyi UPM Sirius női kosárlabdacsapata.

Vereséget szenvedett Lugoson, a közvetlen ellenféllel a rájátszás felsőházába jutásért vívott csatában a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata. 

Nem jutott a legjobb nyolc csapat közé a román válogatott a Németországban zajló női kézilabda-világbajnokságon, miután hétfő este Lipcsében az utolsó másodpercben kapott góllal 28-27 (14-17) arányban vereséget szenvedett Csehországtól.

Utolsó helyen fejezte be a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának első felét a Marosvásárhelyi UPM Sirius női kosárlabdacsapata, miután kikapott az Aradi ICIM-től, az egyetlen ellenféltől.

Érvényesítette esélyesebb státusát a Marosvásárhelyi Romgaz-Elektromaros női tekecsapata a női teke Bajnokok Ligája első körének visszavágóján, a szerb bajnok Nagybecskerek otthonában. 

Óriási fegyvertényt hajtott végre a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette a T2 APAC névre keresztelt pénzdíjas asztalitenisz-ligában. 

Szőcs Bernadette megnyerte a T2 APAC névre keresztelt pénzdíjas asztalitenisz-liga döntőjét a kínai Feng Tian-vej ellen.

A magyar női kézilabda-válogatott 29-26-ra kikapott Franciaország csapatától a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében vasárnap Lipcsében, így elbúcsúzott a tornától. 

Bálint Zsombor

 et al.

Szombaton rendezték meg a Kultúrpalotában a megyei sportigazgatóság sportgáláját, amelyen az év legeredményesebb, Maros megyei kluboknál leigazolt sportolóit díjazták. 

A Diósgyőr Mezőkövesden izgalmas mérkőzésen 3-2-re legyőzte a vendég Debrecent szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában. A miskolciak több mint nyolc év után nyertek bajnoki találkozón a hajdúságiak ellen, ezt megelőzően legutóbb 2009. július 25-én örülhetett a DVTK.

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál válogatott futballistája – a rekorder Lionel Messit utolérve – 2017-ben ötödször nyerte el a France Football magazin által odaítélt, az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. 

Nyolcgólos győzelmet aratott a Marosvásárhelyi MSE a 4. ligás labdarúgó-bajnokság 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, péntek este, a Kutyfalvi Maros ellen.