hétfő, június 18, 2018

Sport

A D csoport nyitómeccsén Izland története első vébémeccsén pontot szerzett, aztán foggal-körömmel ragaszkodott a döntetlenhez. Argentína hiába támadta végig a második félidőt. Leo Messi tizenegyest rontott.

Szerbia 1-0-ra legyőzte vasárnap Costa Ricát Szamarában, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.

A dán válogatott 1-0-ra legyőzte Peru csapatát szombaton a C csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. 

Robbie Williams brit énekes, Aida Garifullina orosz operaénekesnő és a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo főszereplésével látványos zenés-táncos műsorral kezdődött meg csütörtökön az oroszországi labdarúgó-világbajnokság.

Irán hosszabbításban esett öngóllal 1-0-ra legyőzte pénteken az Afrika-bajnok Marokkót a B csoport első, szentpétervári mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. 

A spanyol és az Európa-bajnok portugál válogatott 3-3-s döntetlent játszott pénteken Szocsiban a B csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Az uruguayi válogatott a 89. percben esett góllal nyert pénteken Egyiptom ellen Jekatyerinburgban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 1. fordulójában.

A házigazda orosz válogatott a szaúdiak felett aratott sima, ötgólos győzelmével rajtolt el a XXI. labdarúgó-világbajnokság csütörtökön.

Toma Bianca révén aranyérmet nyert  az U11-es korosztály (2008-2009-ben születettek) országos cselgáncsbajnokságának zárófordulójában a marosvásárhelyi Dimas Sportklub. 

Kétgólos előnyre tett szert a Marosvásárhelyi MSE a Resinári Păltiniş, Szeben megye bajnoka elleni osztályozón, amelyet oda-vissza rendeznek a 3. ligába jutásért. 

Balázsfalván ülésezett a múlt hét végén a Román Röplabdaszövetség vezérkara és az élvonalbeli együttesek képviselői. 

Június 9-én, a Csaba királyfi-napok keretében tartották meg Nyárádszeredában a minifoci Csíki Sándor-emléktornát.

A szovátai Medve-tó Napok háromnapos rendezvénysorozatának sporteseményei között szombaton délelőtt lábtenisz- és kosárlabda-streetball-torna, valamint női futballmérkőzés is volt.

Kisiskolások számára szerveztek diákolimpiát a napokban a Csíkfalvi Általános Iskolában, de ezt követően más örvendetes eredményekről is beszámolt a testnevelő tanár.

Szombaton 18 órai kezdettel fogadja a Marosvásárhelyi MSE labdarúgócsapata Szeben megye bajnokát, a Resinári Păltiniş együttesét a 3. ligába való feljutásért kiírt osztályozón. 

Június 15-17.

Az esélyesek közé sorolt spanyol labdarúgó-válogatott, kispadján Fernando Hierróval, a szerdán kinevezett szövetségi kapitánnyal az Európa-bajnok portugál gárda ellen mutatkozik be ma az oroszországi világbajnokságon.

Oroszországban ma megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság. 

Robbie Williams énekes és a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo mellett Aida Garifullina orosz operaénekesnő jut szerephez a labdarúgó-világbajnokság mai megnyitóján.

Megnyerte a labdarúgó 4. ligát, most pedig egy osztállyal feljebb lépne a Marosvásárhelyi MSE csapata. 

Vasárnap lezárult a pontvadászat a 6. ligában is, és igen szorosan alakult az élboly. 

A tornán 2x30 perces mérkőzéseket játszottak, két pályán párhuzamosan zajlottak a találkozók.

* Labdarúgó-Románia-kupa, Maros megyei elődöntő: Segesvár – Marosoroszfalu 1-2, Csittszentiván – Marosludas 0-4. A döntőben Marosoroszfalu és Marosludas találkozik.

Az éremtáblázat élén zártak a magyarok a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon: a küldöttség 15 éremmel tért haza, ebből hat arany.