péntek, október 20, 2017

Sport

Október 20-23.

Miután múlt pénteken a Maros Megyei Törvényszék kihirdette a Marosvásárhelyi ASA csődjét, sokan már nem is reménykedtek, hogy kedden még megrendezik a Nagyszeben elleni mérkőzést a 12. fordulóban. 

A lelátókon megnyilvánuló magyarellenesség visszaszorítására javasoltak megoldásokat a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat képviselői a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) egy találkozón, amelyről szerdai közleményében számolt be a szolgálat.

5. liga, Északi csoport, 7. forduló...

* Bajnokok Ligája, E csoport: Szpartak Moszkva – Sevilla 5-1...

Bernd Storck és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. 

Gyakorlatilag cserejátékosok nélkül állt ki a Marosvásárhelyi Mureşul női kézilabdacsapata a Resicabánya elleni hazai találkozón. 

A győzelem reményében utazott a Marosvásárhelyi UMP Sirius női kosárlabdacsapata Gyulafehérvárra. 

A rendezvény körmérkőzéses rendszerben zajlott, a meccsek 2x20 percet tartottak, a sorrendet a pontszám, egyenlőség esetén a gólkülönbség adta. 

Simona Halep továbbra is az első helyet foglalja el a női profi teniszezők (WTA) világranglistáján, amelynek legfrissebb változatát hétfőn tették közzé. 

A legtöbb olyan kosárlabda-mérkőzésnek, amely nagyon szoros eredménnyel végződik, a végén megtalálható az a kulcsmomentum, amellyel a győztes csapatnak sikerül bebiztosítania a sikert. 

Annak ellenére, hogy támogatás nélkül hagyta a marosvásárhelyi sport kinyírását célzó politikai háborúskodás, még él a CSU Medicina női röplabdacsapata, amely, noha szinte kizárólag belföldi fiatal játékosokra számíthat (az egyetlen tapasztaltabb csapattag Roxana Iancu), megszerezte az első győzelmét az új bajnoki idény első fordulójában.

Nagyszerű győzelmet aratott a női kézilabda A osztály 4. fordulójában a kizárólag helyi nevelésű ifjúsági játékosokból álló Marosvásárhelyi Olimpic. Azt az Argeş FC-t győzte le, amely felnőtt játékosokból álló csapat, és az előző három fordulóban két győzelmet aratott és egy döntetlent ért el.

Lemondott posztjáról Bruce Arena, az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mivel csapata nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedden értékeli a világbajnoki selejtezősorozatot, amelyet a Feröer-szigetek 1-0-s legyőzésével a harmadik helyen zárt Bernd Storck együttese.

* 1. liga, 14. forduló: Voluntari FC – Bukaresti FCSB 0-0...

A jövő nyári világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak keddi zárását követően kiderült, hogy a magyar és a román labdarúgó-válogatott egyaránt a harmadik vonal tagjaként várhatja az új sorozat, a Nemzetek Ligája január 24-i sorsolását. 

A Diósgyőr 5-0-ra nyert a Vasas ellen Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában. A hatékonyan futballozó DVTK az előző négy összecsapásán nem tudott pontot szerezni, így rossz sorozatot szakított meg szombati fölényes győzelmével.

Csődbe ment a Marosvásárhelyi ASA – erről szóló ítéletét pénteken ismertette a gazdasági ügyekben illetékes Maros Megyei Törvényszék. A jelenleg a 2. labdarúgóligában szereplő klub vezetősége a kihirdetéstől számított hét napon belül fellebbezhet a döntés ellen.

Hat pontra nőtt a Marosvásárhelyi MSE előnye a 4. ligás labdarúgó-bajnokság rangsorán. 

A temesvári szekérderéknyi bekapott gól után újabb hatalmas vereséget szenvedett a City’us teremlabdarúgó-csapata az 1. liga 6. fordulójában, noha a mostani ellenfele, a Jászvásári Poli nem tartozik a mezőny erősségei közé, sőt!

Béres Loránd elmondta: nem érti, kinek lehet az érdeke a zavarkeltés, hiszen a cikk aláírás nélkül jelent meg, és olyan részigazságokat tartalmaz, amelyek a valóságtól eltérő helyzetet sugalltak a klub állapotáról. 

Három nap alatt a második hazai 1-1-et érte el a Marosvásárhelyi ASA női labdarúgócsapata. 

LABDARÚGÁS.; KOSÁRLABDA; RÖPLABDA; KÉZILABDA