szombat, augusztus 19, 2017

Sport

Aranyérmet szerzett a 14 év alatti korcsoportban Dénes Attila a múlt héten Aradon rendezett nemzetközi sakkversenyen.

MTI

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján augusztus 29-ig lehet szavazni a 2016-2017-es szezon legszebb góljára.

Már több mint 60 millió dollár folyt be a Floyd Mayweather-Conor McGregor profi ökölvívó-mérkőzés jegyeladásából.

 Simona Halep sima, kétjátszmás vereséget szenvedett szombaton a 2.434.389 dollár összdíjazású, torontói kemény pályás női tenisztorna elődöntőjében. A világranglista második helyén álló román teniszezőt 6-1, 6-1-re győzte le az ukrán Elina Szvitolina. 

Kisorsolták a női labdarúgó-szuperliga bajnoki programját. Az új idényben is tíz csapat indul, a rajtnál azonban nem lesz ott az ezüstérmes Jászvásári Navobi, amely az anyagi nehézségek miatt visszalépett a  másodosztályba.

A város sporttörténetével foglalkozók biztosan hallottak az MSE-ről, Marosvásárhely első sportklubjáról. A klubot a 19. század végén hozták létre lelkes sportbarátok, és a 20. század első felében meghatározó szerepe volt a város sportéletében. 

Megkezdte felkészülését az új bajnoki idényre a marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata. A klub sajnos továbbra is roppant nehéz anyagi helyzetben van, ami abban is meglátszik, hogy a tavalyi keretből is távoztak néhányan, akiket nem sikerült megfelelő módon pótolni. 

Lábtenisz-bemutatót tartottak a hét végén az érdeklődők számára Szovátán, a középiskola sportcsarnokában. Varó Gyula testnevelő tanár akciójának célja a sportág népszerűsítése a vidéken, de egy kisebb csapatot is elindítanának, amellyel edzéseket tartanának. 

Hozta a kötelezőt Suceaván, a többnyire ifjúsági játékosokból álló Foresta ellen a labdarúgó 2. liga 2. fordulójában a Marosvásárhelyi ASA. 

Hogy a marosvásárhelyi városi tanácsban egy magát szabadnak nevező párt (kitől és mitől szabadok?) frakciója jobb ügyhöz méltó buzgólkodással akarja tönkretenni Marosvásárhely sportját, megszokhattuk. 

Alig egy héttel azután, hogy a marosvásárhelyi Maros Kosárlabdaklub vezetősége és szakmai stábja bejelentette, hogy a célegyenesbe érkeztek az új idény előkészületeivel, és lezárták a keret összeállítását, váratlan gondokról számol be maga a klub honlapja. 

Gyümölcsöző együttműködés jött létre a Torpi MS sportklub keretében működő úszószakosztály és a magyarországi vízsport szövetség szinkronúszó szakosztálya között.

Augusztus 11-14.

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután kedden 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Manchester Unitedet Szkopjéban.

Második csoportmérkőzését is megnyerte a magyar aranycsapat, a Millenium együttese a Budapesten zajló masters világbajnokságon, ezzel ismét hatalmas közönségsikert aratott, és a második napján máris csoportgyőzelmet ünnepelhetett.

Ezentúl négy játékost lehet lecserélni a Románia-kupa mérkőzésein és az osztályozó meccseken, a javaslatot jóváhagyta a Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága. 

Alexis Sánchez, az Arsenal labdarúgója sérülés miatt kihagyja az angol bajnoki szezon első két fordulóját.

A 44 éves Takács Levente már 31 éve áll a labdarúgás szolgálatában, hiszen futballistaként Szovátán, Sóváradon, Nyárádszeredában és Parajdon játszott. Jelenleg is kergeti a bőrt Parajdon, de emellett gyermek- és falusi szinten bíráskodik. 

Hosszú Katinka 56,51 másodperces világcsúccsal nyert 100 méter vegyesen az úszók Berlinben zajló rövidpályás világkupájának hétfői napján.

Baji Balázs bronzérmet nyert férfi 110 méteres gátfutásban a londoni atlétikai világbajnokság hétfői versenynapján.

Szerdán Sepsiszentgyörgyön kezdődik el a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye, a nemzetközi viadal az idei évben Székelyföld minden fontosabb városát érinti.

 A labdarúgó 1. ligában szereplő Bukaresti FCSB játékosa lett a Botoşani FC gólzsákja.

Tóth Ferenc a világjátékokon aratott sikere után a vitorlázó műrepülők világbajnokságán is aranyérmet nyert.

Kisorsolták a következő teremlabdarúgó-évad bajnoki programját a futballszövetség keretében működő szakosztály ülésén.