szombat, augusztus 19, 2017

Mozaik

MTI

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb helye londoni elemzők szerint. 

Horváth Szekeres István karikatúrája

Horváth Szekeres István karikatúrája

Horváth Szekeres István karikatúrája

MTI

Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje és tanácsadója hétfőn Washingtonban újságírók előtt leszögezte: nem tartott fenn „helytelen kapcsolatokat” orosz tisztségviselőkkel.

MTI

A karneváli menetben tizennégy virágkocsit, tíz magyar és tíz külföldi művészeti csoportot láthat majd a közönség, este pedig a Nagyerdei Stadionban kétezer fellépő szórakoztatja a húszezres közönséget. 

MTI

Több mint hetven év után rendeznek a divatról kiállítást a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA), ahol legutóbb 1944-ben nyílt hasonló bemutató.

MTI

Bosznia-Hercegovina első elnökéről, a „bosnyák nemzet atyjáról”, Alija Izetbegovicról forgat minisorozatot egy török filmstúdió.

MTI

A Debreceni Virágkarnevál gyökereihez visszatérve egyre több élő virágot használnak fel a virágkocsik díszítéséhez.

Nem mindennapi teljesítményt jegyezhetett a makfalvi Fülöp Zoltán repülős, aki szó szerint beutazta a fél világot, és nemrég ért haza.

MTI

Felnyitották Salvador Dalí kriptáját csütörtök éjjel, és az igazságügyi orvos szakértők elvégezték a biológiai mintavételeket a bebalzsamozott holttestből az apasági keresethez szükséges DNS-vizsgálathoz.

MTI

Fedél nélkülieknek szervezett partit füstbement esküvője 30 ezer dollárért megrendelt vacsorájából egy indianapolisi menyasszony, hogy a rengeteg étel ne menjen kárba.

Horváth Szekeres István karikatúrája 

Hetven éve, 1947. július 9-én adott ki közleményt arról az amerikai légierő, hogy az új-mexikói Roswell városka környékén lezuhant egy meteorológiai ballon. 

A Szentegyháza Gyöngye termálstrandon csütörtök délben elkezdődött az élet, délutánra már tömött sorokban érkeztek a motoros és nem motoros látogatók.

Horváth Szekeres István karikatúrája 

MTI

Rekordnak számító 774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót, animációs filmest hívott meg soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia.

Románia egyik legnagyobb természetvédelmi közkincse a Duna-delta. I. e. mintegy 16.000 évvel kezdett kialakulni a folyami üledék lerakódásával, amely természetes gátat alakított ki az édes- és a tengervíz találkozásánál. 

MTI

Az 1989-ben elhunyt világhírű szürrealista művészről egy Katalóniában élő 61 éves nő állítja, hogy az apja.

MTI

A Facebook után a Google is felveszi a harcot a világhálón a szélsőséges vagy a terrorizmushoz köthető tartalmak ellen, ezek minél gyorsabb eltávolítását ígérve.

MTI

Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című film rendezője személyesen vette át a 64. alkalommal megrendezett filmfesztivál vasárnapi gálaestjén a fődíjat és az azzal járó 60 ezer ausztrál dolláros pénzjutalmat.

Horváth Szekeres István karikatúrája 

Horváth Szekeres István karikatúrája

„Az es csak olyan, mint a pünkösti királyság” – hallottam gyermekként gyakran a családi házban és az utcabeli, falubeli felnőttektől Parajdon az 1950-es években.