péntek, október 20, 2017

Harmónia

A Szent Balázs Alapítvány, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, a Megyei Tanács és a Studium–Prospero Alapítvány közreműködésével orvosi konferenciát szervez Fájdalom – a morfopatológiától a kezelésig címmel. 

A megyei egészségbiztosítási pénztár értesíti a szolgáltatókat, hogy a Maros megyei biztosításra jogosultaknak 10.420 új elektronikus kártyát állítottak ki. Ezeket átadták az Országos Postahivatalnak, hogy eljuttassa a címzetteknek. 

Tizennégy éve tartják meg október 16-án az európai újraélesztési napot. Ennek célja felhívni a figyelmet arra, hogy a lélekjelenlét és a szakszerű újraélesztési ismeretek birtokában a szívhalál első három-öt percében életet lehet menteni, mielőtt a mentők a helyszínre érkeznének. 

A hírt kedden jelentette be egymondatos Twitter-üzenetében a Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája.

Az idén október 23-tól november 2-ig tartózkodik a Nap a Skorpió jegyében. 

Marton Erzsébet, azaz Matyó néni régóta szövetséget kötött a virágokkal. Nyaranta finom gyógyszerujjai közé simulnak a kert és mező lakói, őszire pedig új életet ad nekik. 

A segesvári múzeumban kiállított patikaedények a 18-19. századból származnak, az egykori Sas nevű gyógyszertárból, amelynek tulajdonosa 1899-ben ajándékozta sok más tárggyal együtt megőrzés és védelem érdekében a városnak. 

A 2017-es őszi szezon főbb divatirányzatainak bemutatását kezdtük el október 5-én, most ezt folytatjuk. 

Mint ahogy az első részben már szó volt róla, a divatslágerlistát is a nőies egyberuhák uralják. 

Tizenkét éve születnek újjá – ideiglenesen vagy véglegesen – a magyar-ózdi terápiás otthon szenvedélyfüggő lakói. 

Most káposztás ételeket ajánlunk, s finom sült almát kínálunk. 

Lezárult az Erasmus+ program keretében finanszírozott projekt, amelyet a marosvásárhelyi Alpha Transilvana Alapítvány nemzetközi partnereivel közösen valósított meg. 

Mint már az előző cikkben említettem, tudott dolog, hogy szerveink működésének belső ritmusát külső tényezők irányítják, és ezt az egész élővilágra jellemző, számtalan állatfaj viselkedésében megfigyelték. 

1900-ban ugyanabban a hónapban született két álmodozó. Az egyik az égen járt, a másik meg egy minden képzeletet felülmúló képrögzítést eszelt ki, és közben muzsikált. Mindkét név világhírű. 

Életünkben az a célunk, hogy boldogan éljünk. A boldogságot pedig úgy érhetjük el a legegyszerűbben, ha sikeresek vagyunk az életben. 

Évről évre nő a kutyák és macskák daganatos megbetegedéseinek száma. Egyesek szerint a jelenség egyik oka az ipari kutyatápokban keresendő. 

A rendszerváltást követően tevékeny részt vállalt a közéletben, politikában, 1984 óta pedig a református egyház világi képviselőjeként tölt be egyre magasabb tisztségeket.

A napsugaras szeptember 17-i vasárnapon különös esemény helyszíne volt a Malozsa-völgyi félreeső falu, Istvánháza református temploma. 

A reformáció ötszázadik évfordulójához közeledve, egyre sűrűbbek az emlékezések, ünneplések, az emlékhelyek felavatása.

Most, hogy tudjuk, milyen színek divatosak idén, nézzük meg az őszi szezon főbb divatirányzatait is.

Változnak az idők, a jelenlegi trend nem a Barbie-baba jellegű vékony, magas modellalkat, hanem a teltebb, természetesebb női test. Tehát ha nem vagyunk szupervékonyak, nem kell aggódnunk.

A marosvásárhelyi Teréz Anya Központ azért jött létre 2003-ban, hogy támaszt nyújtson, közösséget teremtsen az egyedül élő idős emberek számára. 

A teljes korszerűsítést, amelynek összértéke meghaladja a 35 ezer eurót, holland partnerszervezek támogatásával valósították meg. 

Ma már megmosolyogjuk a régiek mondását, mely rohanó világunk egészségügyi javaslataként is nagyon hasznunkra válna, ha csak egy kicsit is belegondolnánk, mit jelent a kielégítő, pihentető alvás számunkra. 

Megkezdődött az iskola. Az édesanyáknak mindennap tízórairól kell gondoskodni, hiszen a gyermek megéhezik az iskolában.