hétfő, június 18, 2018

Esemény

Kamionok ütköztek Szásznádason; A gépkocsivezető elmenekült

A pénteki esőzések nyomán Szászrégen-Maroshévíz között, a 15-ös országúton, Palotailva körzetében kilépett medréből a Funtinel-patak, mely elsőként három gazdaságot árasztott el. 

Június 12-én a VI. szavalóversenyre összegyűlt gyermekeket Baricz Lajos plébánossal együtt Kati (a fehér-fekete cica) és Ricsi (a hófehér kiskutya) fogadta az udvaron.

Pénteken Nyárádszeredában is elballagtak a középiskola szakoktatási rendszerében tanuló 11. osztályos diákok. A javuló feltételeket nyújtó líceum az itthonmaradásra ösztönzi a végzősöket.

A tanév lejártával elkezdődik a nyári turistaszezon. Azért, hogy a túrázás után kellemes emlékekkel maradjunk, a Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat az alábbiakat javasolja, amit indulás előtt és közben érdemes megfontolniuk a turistáknak. 

Play it, magyarul Játszd el – ez a két szó jelenti a virtuális világban otthonosan mozgó magyarországi tizenévesek számára a földi paradicsomot. 

A közúti forgalmat szabályozó sürgősségi kormányrendeletet és azokat a törvénymódosításokat ismertették a sajtó képviselőivel a Maros Megyei Rendőr-felügyelőségen, amelyek tavaly szeptembertől, valamint idén május 20-ától érvényesek.

Megszületett a járdásítási terv támogatási szerződése, melynek értelmében Sóvárad központi részén járdákat és fedett sáncokat alakítanak ki. 

Idén is megtartjuk a Sóvidék népviseletben című programot. 

Turistaszezonban a Marosvásárhelyre érkező és továbbutazó külföldinek jó ideje az autóbusz-állomások bőségének zavarában komoly kihívást jelent megtalálni azt a pályaudvart ahonnan célállomására érhet. 

A tej és kifli program keretében kiosztott termékek tárolását ellenőrizték

A Maros Megyei Könyvtár kövesdombi fiókja keretében működő Nagyinet program résztvevői június 26–29-én Bulgáriába utaznak. 

Igencsak érdekes ötlettel jelentkeztek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves, impresszárió szakos diákjai. 

Csaba királyfi ünnepe immár hatodik alkalommal került megrendezésre Nyárádszeredában. 

Vasárnap harmadik alkalommal avat lovagokat a Nyárádmentén a Szent László Társaság (1861) és Rend, illetve annak erdélyi széktartománya.

Szombaton harmadik alkalommal tartották meg Nyárádszentsimonban a Kakasvész nevű íjászrendezvényt. 

június 14. és 17. között 

Csütörtökön Nyárádszeredában rajtolt a Sorsfordító nők az elmúlt 100 évben című rendezvénysorozat keretében a Maros megyei női személyiségek előtti tisztelgés. 

Június 17-én zárul a brit dokumentumfilmek marosvásárhelyi, hétvégi vetítéssorozata. 

A hét végén 509 pénzbüntetést rótt ki a Maros megyei rendőr-felügyelőség különféle szabálysértések miatt.

A Marosvásárhelyi Kántor-Tanítóképző június 15-én, pénteken tartja ballagási és tanévzáró ünnepségét. 

Tegnap 3978 nyolcadikot végzett Maros megyei diák vizsgázott román nyelvből és irodalomból, a megmérettetésről szabálysértés miatt senkit nem kellett kizárni.

Gyalogosgázolás; Súlyos motorbalesetek; Kiskorúak sérültek meg

Nyáron két helyszínen lehet Marosvásárhelyen ingyenes bőrrákszűrésre jelentkezni.