hétfő, december 18, 2017

Esemény

Tizenharmadik alkalommal szervezett méhésztalálkozót szombaton a Nyárád-völgyi Méhészegyesület, amely lassan erdélyi találkozóvá válik. Ez alkalommal nemcsak tanácskoztak, hanem adományoztak is a méhészek.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Telefonos Szeretetszolgálat december 15-én, pénteken Marosvásárhelyen az adventi szeretetvendégséget, melynek ezúttal is a Mobex étterem adott otthont. 

Esperesi vizitáció keretében múlt szombaton délután átadták Harasztkeréken az összefogással épült ravatalozót. Nem ez az egyetlen ilyen nyárádmenti létesítmény, amelyet az elmúlt időben befejeztek.

Nyilvános, soros ülésének összehívása

December 13-án a szovátai rendőrőrs munkatársai a településen megállítottak egy haszonjárművet, amelyet egy 73 éves helyi férfi vezetett, és 8,05 köbméter fenyőrönköt szállított eredetigazoló papírok nélkül. 

Bűnügyi dossziét állítottak össze annak a személynek a nevére, akit hajtási nélkül és alkoholfogyasztást követően igazoltattak Szovátán. 

December 22-éig a Rotaract Club Téka karácsonyi rendezvénye keretében 18–23 óra között különleges jótékonysági eseményekre kerül sor. 

Az E.ON Románia idén 200 ezer kWh energiát ajándékoz intézményeknek az ország tíz megyéjében, köztük a szászrégeni szociális ellátási központnak. 

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete ötödik alkalommal szervezi meg Egy cipősdoboznyi szeretet című akcióját.

December 22-én, pénteken 17 órától a Bolyai téri unitárius templomban, 23-án, szombaton 18 órától a felsővárosi református templomban a marosvásárhelyi 30-as gróf Teleki Sámuel cserkészcsapat cserkészei küldetéstudatának köszönhetően adják át a marosvásárhelyieknek is azt a betlehemi békelángot.

A Studium Prospero Alapítvány a Bethlen Gábor Alap támogatásával lakhatási pályázatot hirdet marosvásárhelyi felsőoktatási intézményben oktató fiatal tanároknak, rezidens orvosoknak, színészeknek.

Szilveszteri kabarébemutatóra készül a Hahota színtársulat, amely igazi óévzáró és újév-kezdő csemegének ígérkezik a marosvásárhelyi, valamint a székelyföldi közönség számára. 

A karácsonyváráshoz egyes tizenévesek számára a barkácsolás is hozzátartozik. A koronkai iskolások idén ősszel technológia-tanárnőjük, Fehér Margit kezdeményezésére váltak a Kézcsodák kézimunkakör tagjaivá. 

A mai tizenévesek szülei közül sokan töltöttek emlékezetes csütörtök és szombat éjszakákat a víkendtelepi „Dzsesszben”. 

Nemcsak szöktetőkön, korlátokon, lépcsőkön, hanem éppenséggel egy nem túl nagy íróasztalon vagy a szoba közepén is lehet gördeszkázni. Az egyetlen feltétel csupán az, hogy a kerekeken guruló deszka legfeljebb tenyérnyi legyen, úgy, hogy a „sportoló” ujjak jól irányíthassák.

Kilenc-tíz titokzatos karácsonyvárás után kicsit mintha mi is megirigyelnénk az ajándékozó szerepét.

Immár tizedik alkalommal szervezték meg múlt vasárnap a Küküllői Református Egyházmegye gyülekezeteinek adventi kórustalálkozóját, egyúttal annak szervezőjét is köszöntötték.

Akárcsak a korábbi években, az ünnepekre való tekintettel idén is december 22-éig kézbesítik a nyugdíjakat.

Idén karácsonykor a cipősdobozba csomagolt ajándék mellett egy szép meséskönyvet vagy ifjúsági regényt is kapnak a Gyulafehérvári Caritas szolgáltatásaiból részesülő nehéz helyzetű gyermekek. 

Kellemes, karácsonyi hangulat uralkodott tegnap a marosvásárhelyi Petry Látványműhely és Múzeum udvarán, valamint a Rákóczi-lépcső alatti kis utcában megszervezett hagyományos termékvásáron. 

A Maros Megyei Tanács versenyvizsgát szervez a Terület- és Városrendezési Igazgatósághoz tartozó Véleményező, Engedélyező és Ellenőrző Szolgálat keretében a szolgálatvezetői tisztség betöltésére, amely I. besorolású, II. szakmai fokozatú köztisztviselői állás.

Pár évvel ezelőtt új, szép hagyomány vette kezdetét városunk kulturális életében. A Marosvásárhelyi Örmény-Magyar Egyesület szervezésében Nagy Emese hárfaművész vállalta az évenkénti adventi hárfakoncerteket.

Olyan szépen énekelnek, hogy akár kórusként is felléphetne a marosvásárhelyi Szív (Dandea) utcai Oázis Alapítvány Őszikék nappali foglalkoztató központjának közössége, amelynek tagjai a város minden szegletéből hetente kétszer gyűlnek össze.

Egymillió forintot adományozott az Erdőszentgyörggyel testvértelepülési viszonyt ápoló Baja város a bözödújfalusi összetartozás templomának a felépítésére; az ígéretek szerint hamarosan a bélapátfalvi közösségtől is érkezik anyagi támogatás.