szombat, augusztus 19, 2017

Egyetem

A magyar nyelvű képzésre 268-an írtak tesztvizsgát, a legjobb diák 9,15-ös átlagot, a 135. diák 5,61-es átlagot ért el. 

Szerdán délelőtt tíz órától tartották a felvételi vizsgát a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem három karának kilenc szakjára.

Mintegy 1.600-an iratkoztak be a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre. 

Időpont: 2017. július 10-25. között, telefonszám: 0746-651-180.

Július a vizsgák és beiratkozások időszaka. A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán július 5-én az automatizálás és alkalmazott informatika szak végzős diákjai államvizsgáztak. 

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem négy pályázatát bírálták el kedvezően, így az oktatási intézményt összesen 500.000 lejes támogatásban részesíti az Oktatásügyi Minisztérium az egyetemeknek szánt támogatási alapjából.

Július 3-án megkezdődött a beiratkozás a Marosvásárhelyi Kántor-Tanítóképző Főiskolába, a Károli Gáspár Református Egyetem kihelyezett tagozatára. 

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának marosvásárhelyi tagozata felvételit hirdet az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakra.

Múlt héten tizenegyedik alkalommal szervezték meg a marosvásárhelyi Sapientia Egyetem másodéves kommunikáció szakos hallgatói nyári gyakorlatát Csíkfalva községben.

Öt év után ismét a legmagasabb minősítést kapta a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem az intézményi akkreditáció nyomán a felsőoktatást ellenőrző hatóság (ARACIS) részéről. 

A felvételi vizsgát az Általános Orvosi Karon, a Fogorvosi Karon és a Gyógyszerészeti Karon július 26-án tartják. 

A ballagási ünnepség pénteken délelőtt volt a Vártemplomban. 

Az orvos-, gyógyszerész- és fogorvosképzésben igen hasznos didaktikai és orvostechnikai eszközökre nyújtott be pályázatot, és kapott kedvező elbírálást a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem tíz oktatója. 

Kiállítással egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be tegnap a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara hallgatóinak a közelmúltban megrendezett különböző versenyeken elért eredményeit.

Szórakoztató produkciók, valamint a szemekbe könnyeket csaló, őszinte vallomások tették különlegessé a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem pénteki ballagási ünnepségét. 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első alkalommal adományozott Doctor Honoris Causa címet.

Az is elhangzott, hogy számba kellene venni azokat az erdélyi származású oktatókat, akik hajlandóak lennének Erdélyben is tanítani, és ennek érdekében honosítanák a diplomájukat.

Május 19-én délelőtt 11 órakor tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős hallgatóinak ballagási ünnepségét a Köteles utcai Stúdió Színházban.

Az eredmények alapján kimutatható, hogy az EU jelentős lemaradást halmozott fel az utóbbi 15 évben. 

Köteles Sámuel utca 6. szám

Május 2–4. 

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen májusban és júniusban minden hétvégén ingyenes felvételi-előkészítőket, a felvételit megelőző héten pedig intenzív felkészítőt tartanak minden szakon.

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves kommunikáció szakos hallgatói április 27–28-án negyedik alkalommal szervezik meg a PontKom című kommunikációs napokat.

A jubileumi, a huszadik diáknapokból diákfesztivállá rangosodott rendezvény fogja színesíteni, hangosítani május első napjait Marosvásárhelyen.