szombat, augusztus 19, 2017

Aktuális

Az Egészségügyi Szolidaritás Szövetség felmérése alapján az orvosok 57 százaléka jobban örülne, ha megkapna minden jövedelmet, amire jogosult, mint annak, ha jövedelemadó-mentességet kapna, további 28 százalék szerint pedig a mentesség más dolgozókra is hatályos kellene legyen.

MTI

A karbantartási díj bevezetésétől nemcsak többletbevételt, hanem az utóbbi negyed évszázadban lefoglalt, de használaton kívül maradt internetes címek felszabadítását is remélik.

MTI

Steve Bannon, az amerikai elnök stratégiai főtanácsadója szerint az észak-koreai fenyegetésre nem létezhet katonai válasz.

Az egész országra érvényes kánikulára vonatkozó tájékoztatást adott ki péntekre és szombatra az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Négy személy elhunyt, miután elütötte a vonat a 800-as fővonalon Bukarest-Konstanca között, Brăneşti vasútállomásán, tájékoztat az Országos Rendőr-felügyelőség. 

Az európai jogokkal kapcsolatos Solvit zöld vonalat állított szolgálatba az európai ügyekért felelős minisztérium – jelentette be szerdán a külügyminisztérium közleménye szerint Victor Negrescu tárcavezető. 

MTI

Sem az Európai Unió egészében, sem az euróövezetben nem változott az inflációs ráta júliusban – közölte csütörtökön az Eurostat. 

MTI

A Pro Infrastructura egyesület az állami hatóságokat okolja az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Marosvásárhely közötti szakasza építésének lassúsága miatt.

MTI

Irán „nem ejtheti túszul” a világot az atomalkuval – jelentette ki Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete kedden.

MTI

Gyakorlatilag kimerültek az Észak-Koreára való gazdasági nyomásgyakorlás lehetőségei, és Moszkva nem támogatja a Phenjan gazdasági eszközökkel történő megfojtására vonatkozó elképzeléseket.

Szerdán öt halasztás után a Római Katolikus Teológiai Líceum számára kedvező döntést hoztak a Maros Megyei Törvényszék közigazgatási és pénzügyi részlegén. 

Négy francia állampolgárt fogtak el a Temes megyei határrendészek Temesmóra és Alsósztamora közelében, miközben illegálisan próbáltak bejutni Románia területére. 

Több mint 1.500 luxusautót írattak forgalomba az első fél évben, jelentős részük használt autó. 

MTI

A feljelentést Toró T. Tibor, az EMNP ügyvezető elnöke jelentette be kedden egy kolozsvári sajtótájékoztatón.

MTI

Kövér László szerint a múlt sokszor megtapasztalt egyik tanulsága, hogy „az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, hanem azok, akiknek erősebb az identitása és a hite”.

Fokozatos felmelegedésre kell számítani a következő napokban, ennek a hétnek a végén a nappali csúcshőmérséklet Erdélyben eléri a 32, a Bánságban a 34 Celsius-fokot.

Óvadék kifizetése ellenében szabadlábra helyezték a hétfőn Londonban őrizetbe vett Puiu Popoviciu üzletembert.

Augusztus 11–14. között a rendőrök több mint háromezer közúti kihágást észleltek, és összesen 30.000 bírságot róttak ki több mint 11 millió lej értékben. 

MTI

Átmeneti időre szóló vámuniót javasol az Európai Bizottságnak a brit kormány az Egyesült Királyság európai uniós tagságának 2019-ben várható megszűnése utáni időszakra. 

Visszautasítja az ellene megfogalmazott vádakat Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea, akit egyik tanácsosával együtt csütörtökön helyezett vád alá az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). 

Klaus Johannis szerint a romániai szászok a románokkal együtt ünneplik meg 2018-ban Erdély és Románia egyesülésének centenáriumát.

A Szállításügyi Minisztérium részlegesen felbontotta a szerződést a Lugos–Déva autópálya egyik szakaszának építőjével – közölte csütörtökön a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

Augusztus 15. Nagyboldogasszony, azaz Szűz Mária mennybevételének napja, a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepe, egyben Magyarország patrónájának ünnepe.

Tizenkét megye, valamint a főváros útlevélosztályán biztosítanak ügyfélszolgálatot hétfőn, augusztus 14-én, hogy elejét vegyék a torlódásnak, amely a Nagyboldogasszony-napi minivakáció után várható.