vasárnap, március 25, 2018

A történelméhez szeretne felzárkózni Marosvásárhely első sportklubja

A város sporttörténetével foglalkozók biztosan hallottak az MSE-ről, Marosvásárhely első sportklubjáról. A klubot a 19. század végén hozták létre lelkes sportbarátok, és a 20. század első felében meghatározó szerepe volt a város sportéletében. 1918 után kissé ugyan háttérbe szorult, de működése töretlen maradt a második világháború utánig, amikor az új hatalom szele elsodorta. 

Arról azonban már biztosan sokkal kevesebben tudnak, hogy 2008-ban újjáalakult az MSE. Az új klub nevében a megalakulás éve alapján a 08 is szerepel, azonban szellemiségében mindenképpen az egykori MSE jogutódjának tekinti magát. A klubban egyelőre labdarúgó-szakosztály működik, és az első évek a szervezeti struktúra megerősítésével zajlottak. 

Az első jelentősebb eredményt négy évvel a megalakulás után érte el a csapat, amikor megnyerte a labdarúgó-Románia-kupa megyei szakaszát, azaz az idén van ennek az 5. évfordulója. Ez pedig egybeesik annak az idénynek a kezdetével, amikor a klub megpróbálja megkezdeni a felzárkózást a történelméhez. 

Ennek jegyében szeretnék, ha a marosvásárhelyi sportkedvelők egyre nagyobb számban a csapat mellé állnának, így 4. ligás szinten egyedülálló módon vezetik fel az új bajnoki idényt, amelyben megpróbálják megdönteni eddigi legjobb eredményüket, és – miért ne? –, akár megnyerni a 4. ligát. Augusztus 17-én ugyanis csapatbemutatóra és gálamérkőzésre hívják az érdeklődőket. Az esemény keretében a jelenlegi keret gálamérkőzést játszik a öt évvel korábbi kupagyőztes csapattal, a nézők és potenciális (és nem csak potenciális, hisz egyre többen járnak ki a 4. ligás meccsekre egyébként is) szurkolók megismerhetik a 2017-18-as bajnoki keretet alkotó játékosokat, és a gálameccs szünetében bemutatkoznak a klub keretében működő kölyökcsapatok és edzőik is, hisz jelenleg kétszáznál is több gyerekkel foglalkoznak a klub edzői, akik később a szándék szerint a magasabb szintre is eljutó klub színeit képviselik majd.

A 4. ligás szinten páratlan eseményre a Sziget utcai stadion mögötti műfüves pályán kerül sor csütörtökön 19 órától. A szervezők szeretettel várnak minden marosvásárhelyi sportkedvelőt.