vasárnap, március 25, 2018

Program már van – csapat még nincs

Kisorsolták a női labdarúgó-szuperliga bajnoki programját. Az új idényben is tíz csapat indul, a rajtnál azonban nem lesz ott az ezüstérmes Jászvásári Navobi, amely az anyagi nehézségek miatt visszalépett a  másodosztályba. A jászvásári gondokat a kieső helyen végzett bukaresti Fair Play használja ki, amely így az élvonalban maradhat. Kiesett viszont Nagybánya, amelynek a helyét az 1. liga két csoportgyőztese, az Universitatea Alexandria és a Kisbecskereki Fortuna veszi át.

A rajtnál ott található a marosvásárhelyi ASA is, amely egy bajnoki cím, hat ézüstérem és egy tavalyi kupagyőzelem után roppant nehéz idényt zárt, s nemcsak a rangsorban esett vissza a dobogó alá, hanem egyáltalán kérdés volt, hogy sikerül-e befejeznie a bajnokságot. A csapat beiratkozott ugyan az új idénybe, azonban továbbra sincs megnyugtatóan rendezve a helyzet, erősen hiányos a játékoskeret, és a részvételi költségek biztosítása sem véglegesen megoldott.

Mintegy három hét van arra, hogy eldőljön, miként vág neki a csapat az új bajnoki idénynek, hisz az első fordulót szeptember 2-án rendezik, amikor a marosvásárhelyi ASA a CSS Târgovi?te együttesét fogadja. Ezt követően szeptember 17-én van csak a következő forduló, s ennek keretében a csapat ismét hazai pályán játszik, az ellenfele az újonc Alexandria lesz. Valószínű ekkorra derül majd csak ki véglegesen, hogy mire is számíthat az új idényben a csapat, lehet-e folytatni a nyolc éve megalapozott hagyományt.

 

A marosvásárhelyi ASA őszi programja a női labdarúgó-szuperligában

ASA–CSS Târgovişte (szept. 2.), ASA–Universitatea Alexandria (szept. 17.), Kisbecskereki Fortuna–ASA (okt. 1.), ASA–Borgó-prundi Heniu (okt 8.), Kolozsvári Olimpia–ASA (okt. 15.), ASA–Bukaresti Fair Play (okt. 29.), Craiovai Real–ASA (nov. 5.), ASA–Temesvári CFR (nov. 12.), Székelyudvarhelyi Vadas Femina–ASA (nov. 19.).

 

Két Maros megyei csapat az 1. ligában

A női labdarúgó 1. ligát (a szuperliga után a másodosztályt) két nyolccsapatos csoportban rendezik, és a rajtnál két Maros megyei alakulat sorakozik fel. Noha a csoportbeosztás földrajzi szempontok szerint történt, a határt Maros megyén keresztül húzták meg, hisz a szászrégeni Viitorul a keleti, a marosvásárhelyi Ladies a nyugati csoportba került. Az 1. ligában szeptember 15-én kezdenek. A Szászrégeni Viitorul ellenfelei az Onix Rm. Sărat, a Bákói Măgura, a Jászvásári Navobi, az Armonia Dolheşti, a Craiovai Real II, a kons-tancai Selena és a galaci Universitatea lesznek, míg a Ladies az Alsólugasi Sportinggal, a kolozsvári Olimpia II-vel, a szintén kolozsvári Olimpic Starral, az aradi Piros Securityvel, Borosjenővel, a nagybányai Independenţával és a Székelyudvarhelyi Vasas Femina II-vel osztozik a nyugati csoporton.