vasárnap, március 25, 2018

Gherman nélkül maradt Nicuşan a kispadon

Megkezdte felkészülését az új bajnoki idényre a marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata. A klub sajnos továbbra is roppant nehéz anyagi helyzetben van, ami abban is meglátszik, hogy a tavalyi keretből is távoztak néhányan, akiket nem sikerült megfelelő módon pótolni. Mi több, Cosmin Gherman is lemondott társedzői posztjáról, s miután játékosként több bajnokságot nyert a City’usszal, majd edzőként is egyet, egy olyan időszakban, amikor már jelentkeztek az anyagi szétesés első jelei, úgy döntött: a tavalyi ezüstérmes Galaci United irányítását veszi át, hogy először bajnoki címet nyerjen a Duna-parti csapatnak.

A marosvásárhelyi klubnál Cosmin Gherman és Lucian Nicuşan társedzőként dolgoztak az utóbbi két idényben, de Gherman volt az, aki állva maradt a kispad előtt, és az útmutatásokat közölte a játékosokkal. Úgy tűnik, hogy most az amúgy szűkszavú és csendes Nicuşannak kell ezt is megtennie, és ellenfele lesz eddigi kollégájának.

Az első edzéseken az alábbi kerettel dolgozhatott a társ nélkül maradt vezetőedző: Răzvan Cătinean, Mihai Tătar, Vasile Moldovan, Răzvan Coman – kapusok, Bogdan Covaci, Vlad Ţipău, Küsmödi Tamás, Răzvan Togan, Andrei Boroş, Nagy Norbert, Alex Pop, Iszlai Richárd, Andrei Gândilă, Paul Luduşan, Takacs Bogdan (Pro-Tineret Sighişoara), Andrei Cioban (Clujana Cluj-Napoca) – mezőnyjátékosok. Kiss Szilárd később csatlakozik a csapathoz. A tavalyiak közül Csala Zsolt az elmaradt fizetések miatt kérte a szabadon igazolhatóvá nyilvánítását, miután Székelyudvarhely számítana a játékára. Dobai András abbahagyta, míg Duquéval még folynak a tárgyalások, de csekély az esélye, hogy visszajön Marosvásárhelyre. 

Mint látható, a keretben többségben vannak a fiatal és nagyon fiatal játékosok. A két újdonság is fiatal, illetve visszahívták a csapatba Gândilát, aki néhány évig csak nagypályán focizott. Hogy ez a keret mire lehet képes? Lucian Nicuşan is nagyon óvatos, legfeljebb a rájátszásba, azaz az első hat közé várja a csapatot, de ha realisták akarunk maradni, az idén a City’us bizony a kiesés ellen harcol, amire a feljutása óta nem volt példa.

A múlt heti jászvásári tornára végül nem utazott el a marosvásárhelyi csapat, hanem Déván vett részt a hét végén azon a tornán, amelyen a román, a szerb és a moldvai bajnokcsapat mellett kakukktojásként a negyedik volt. Hogy mennyire így van, jelzi az első, a szerb bajnok Ekonomac Kragujevac elleni meccs eredménye is, amelyet 1-6-ra veszített el a marosvásárhelyi csapat. A  Classic Chişinău elleni kisdöntőt tegnap, lapzárta után játszották.