vasárnap, április 22, 2018

Alulmúlta önmagát a Medicina

Alighanem az idény leggyengébb mérkőzésével fejezte be az évet a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata. Kolozsváron attól az alakulattól szenvedett háromjátszmás vereséget, amely az alapszakasz első felében egyetlen mérkőzést nyert meg: az utolsó előtti Jászvásár ellenit, öt 

szettben.

Nehezen magyarázhatóak meg azok a számok, amelyeket a marosvásárhelyi csapat ezen a találkozón produkált. Talán szerepet játszott az is, hogy a játékosok már a négyhetes vakációra gondoltak, és szinte bizonyosan a klub anyagi nehézségei is számítottak. Hiányzott a pályáról a csapat legjobb ütője, Varga Eliza is, azonban ez nehezen indokolja, hogy a többiek miért ütötték tízszer az ellenfél sáncába a labdát, míg a maguk részéről csupán kétszer volt sikeres sáncolásuk. A hatalmas összpontosítási különbség a fogadásban is megmutatkozott, ahol a házigazdák 55%-ban könyveltek el kiváló minősítésű átvételt, míg a marosvásárhelyiek csak az esetek negyedében kapták ezt a minősítést. A ki nem kényszerített hibákban viszont a Medicina járt elöl, 9 nyitást, öt átvételt és 10 támadást rontott, míg a kolozsváriak esetében ezek a számok 6, 3 és 6.

A vereség egyben végérvényessé teszi, hogy a Medicinának nincs esélye a felsőházi rájátszásba jutásra, holott a Dinamo elleni győzelem után ez lehetségesnek tűnt. Ami egyben azt is jelenti, hogy ezzel gyakorlatilag végleg megszűnt minden távlati cél a csapat számára az idei bajnokságban, hiszen kiesni sem esik ki senki. Túlélni a vezényszó, mint jelenleg minden marosvásárhelyi sportcsapat számára...

A női röplabda A1 osztály január 13-án folytatódik a 11. forduló mérkőzéseivel. A Medicina a Jászvásári Penicilinát fogadja a Pongrácz Antal-csarnokban. Talán addig többet tudunk majd a jövő kilátásairól, ami meghatározhatja ennek a mérkőzésnek a sorsát is. 

 

Jegyzőkönyv

Női röplabda A1 osztály, 10. forduló: Kolozsvári U – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0 (25:15, 25:16, 25:21)

Kolozsvár, Horia Demian sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Ionuţ Buciu (Zilah), Marius Lazăr (Zilah). Ellenőr: Dorin Ştefan (Bukarest).

Kolozsvári U: Răileanu, Porca, Bucur, Stanciu, Dârnescu, Miclea-Grigoruţă (Bara). Liberó: Podină

CSU Medicina: Dobriceanu, Diţu, Buterez, Iancu, Babaş, Străchinescu (Cauc, Mocan, Ioan, Arniceru). Liberó: Molnar (Rancz).

 

Eredményjelző

A női röplabda A1 osztály 10. fordulójában: Kolozsvári U – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0, Temesvári Agroland – Bákói Ştiinţa 3:0, Bukaresti Dinamo – Bukaresti CSM 0:3, Lugosi CSM – Balázsfalvi Alba Volei 0:3. A Jászvásári Penicilina – CSM Târgovişte mérkőzés lapzárta után ért véget.