hétfő, június 18, 2018

A mezőbándi régi művelődési ház épületét 2005-ben szolgáltatták vissza a református egyháznak. Akkor vált időszerűvé egy újnak a felépítése. 

A Kisebbségi Munkacsoport csütörtöki ülése az Európai Bizottság azon nyelvi, nemzeti kisebbségek számára fontos kulturális, média- és oktatási programjait tekintette át, melyek valamilyen módon segíthetnek ezen közösségek identitásának megőrzésében. 

Egy alkotmánybírósági döntést lehet vitatni, lehet nem szeretni, el lehet mondani, hogy nem jó, de a döntést ettől függetlenül be kell tartani.

A munkaügyi minisztériumnak kötelessége növelni és napjaink igényeihez igazítani a magán szociális szolgáltatásokat biztosító szervezeteknek szánt állami támogatást.

A marosvásárhelyi lakónegyedekben lakossági fórumsorozatot indít a városi RMDSZ, a célja lehetőséget teremteni a városlakóknak, hogy megosszák a problémáikat, illetve első kézből szerezzenek információkat a közösséget érintő dolgokról.

Események

hétfő, június 18, 2018 - 10:00

Forradalom utca 8. szám

hétfő, június 18, 2018 - 11:00

Marosszentgyörgyi Szent György Általános Iskola

hétfő, június 18, 2018 - 19:30

Kiváló színészek kiváló verseket adnak elő – Ady Endrétől, József Attilától, Kosztolányi Dezsőtől, Babits Mihálytól, Karinthy Frigyestől a kortársakig.

hétfő, június 18, 2018 - 19:30 - csütörtök, június 21, 2018 - 19:30

De szeretnék gazdag lenni!;  Liselotte és a május;  A lélek meztelen lazasága;  Nézd, ki van itt! 

hétfő, június 18, 2018 - 20:00

 Botladozva, avagy Kamaszélet dalban

Tavaly télen született meg az ötlet, hogy Kecskemét fennállása 650. évfordulója alkalmából, a nemzeti összetartozás napjához és a hagyományos színjátszó maratonhoz kötődve, május 30. és június 5. között egy közös, ünnepi produkció megalkotása és előadása kapcsán nemcsak Marosvásárhely, hanem Galánta, Beregszász és Sepsiszentgyörgy egy-egy középiskolás korú diákszínjátszó csoportja találkozhasson egymással.

Művészeti és anyagi értékét tekintve is történetének eddigi legjelentősebb kiállítására készül a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ,

Június 29-én 18 órától nyitja meg kapuit a Csűrszínház az immár 16. Csűrszínházi Napokon. 

A Népújság Múzsa melléklete 1336. számának tartalma

Szerkeszti: Nagy Miklós Kund

Lillácska, kelj fel!

Hangocskád csermely

A nyári hőség idején a szakemberek és állatvédők nem győzik hangsúlyozni azokat a veszélyeket, amelyeknek az állattartók gondatlanságból kiteszik kedvenceiket.

Városunk és Székelyföld hiteles történésze szerint a főtér és a Maros-híd közötti utat már 1553-ban Szentkirály utcának nevezték. 

Az elv, miszerint a munkahelyen unalmas és inesztétikus ruhákat illik viselni, elavult és téves.

Két évtizede gyárt gyógyszert Marosvásárhelyen a 117 éve alapított Richter Gedeon Nyrt. magyarországi központú, innovációra épülő multinacionális gyógyszercég termelő és fejlesztő leányvállalata, a Gedeon Richter Románia. 

A Népújságban a segesvári gyógyszertári múzeum ismertetése folyamán a több mint kétszáz évvel korábban használatos gyógyborokról (vina medicamentosa) is írtunk.